12.04.2021 22:47
для всіх
2296
    
  - | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина

Розв’язування задач з теми: Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина 10 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина»; формувати навички та вміння розв’язувати якісні й кількісні фізичні задачі, застосовувати набуті знання

Набуття будь-якого пізнання завжди корисне для розуму.
Леонардо да Вінчі

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пригадайте, що таке «теплові двигуни» та «холодильні машини». Пройдіть ще раз тест с попереднього уроку, для остаточного засвоєння пройденої теми.

Тест "Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина" під час дистанційного навчання.

Далі, передивіться уважно відео з прикладами розв’язаних задач по темі «Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина». Ці знання вам знадобляться, щоб виконати всі подані нижче вправи. Бажаю успіху!

PlayVideo YouTube

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах.

Задача 1

Температура нагрівника ідеальної теплової машини 1270С, а холодильника – 100С. Під час роботи машина отримує від нагрівника кількість теплоти, яка дорівнює 7·104 Дж. Обчисліть ККД машини та кількість теплоти, віддану холодильнику.

Підказка: Використовуємо дві формули для визначення ККД теплового двигуна.

Слайд 3

Задача 2

Кисень масою 200 г ізохорно нагріли, при цьому внутрішня енергія газу змінилася на 1700 Дж. На скільки змінилася температура кисню? Питома теплоємність кисню за постійного об’єму дорівнює 650 Дж/(кг·К).

Підказка: Пригадуємо перший закон термодинаміки при ізохорному процесі.

Слайд 4

Задача 3

Маємо закритий балон з газом. Під час його охолодження внутрішня енергія газу зменшилася на 300 Дж. Яку кількість теплоти при цьому віддав газ? Чи виконав він роботу?

Підказка: Дуже проста задача, її можна навіть усно розв’язати.


Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 39, завдання 4 за підручником «Фізика 10 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


PlayРозв’язування задач з теми: Принцип дії теплових двигунів. Холодильна машина


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!