24.04.2020 10:55
для всіх
2528
    
  2 | 2  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Момент сили. Умови рівноваги важеля

Момент сили. Умови рівноваги важеля 7 клас

Мета онлайн уроку: засвоєння нових знань під час дистанційного навчання про простий механізм – важіль, умови його рівноваги, фізичну величину – момент сили

Дайте мені точку опори – і я переверну Землю.
Архімед.

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Перевірочна самостійна робота.

1. На березі Балтійського моря можна іноді спостерігати, як ворони хапаючи устриць, злітали на висоту 40 м і кидали їх на бетонні плити, що залишилися від берегового укріплення. Раковини розбивалися. Ворони швидко спускалися і ласували здобутою їжею. Визначте, з якою швидкістю падали раковини на бетон, якщо маса устриці приблизно дорівнює 200 г.

Якщо задача не виходить, тоді варто ще раз переглянути урок «Закон збереження і перетворення механічної енергії», адже саме на цьому законі будується розв’язок.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Момент сили. Умови рівноваги важеля»

Опрацьовуємо дистанційно параграф §34 «Момент сили. Умови рівноваги важеля» за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» та записуємо головне. Але спершу передивіться відео по даній темі.

PlayVideo YouTube


Слайд 3

Важіль — це тверде тіло, яке може обертатися навколо нерухомої осі — осі обертання.

Плече сили — це найменша відстань від осі обертання важеля до лінії, уздовж якої сила діє на важіль.

Умову рівноваги важеля, або правило важеля:

Умову рівноваги важеля правило важеля.

Слайд 4

Момент сили — фізична величина, яка дорівнює добутку сили, що діє на тіло, на плече цієї сили:

Момент сили.

де M — момент сили; F — значення сили; d — плече сили.

Одиниця моменту сили в СІ — ньютон-метр:

[M] = Н·м.

Сила 1 Н створює момент сили 1 Н·м, якщо плече сили дорівнює 1 м.

Слайд 5

Умова рівноваги важеля (правило моментів) формулюється так:

Важіль перебуває в рівновазі, якщо сума моментів сил, які обертають важіль проти ходу годинникової стрілки, дорівнює сумі моментів сил, які обертають важіль за ходом годинникової стрілки.

Правило моментів.

Слайд 6

Закріплення набутих знань

Пройти тест в кінці даного онлайн уроку, котрий побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Момент сили. Умови рівноваги важеля"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Момент сили. Умови рівноваги важеля" під час дистанційного навчання.

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до уроку «Момент сили. Умови рівноваги важеля», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 34, завдання 1, 2, 4, 5 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!