26.08.2020 22:22
для всіх
3580
    
  - | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Електромагніти та їх застосування

Розв’язування задач з теми: Електромагніти та їх застосування 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Електромагніти та їх застосування»; продовжити формування вмінь і навичок учнів розв’язувати фізичні задачі, застосовуючи набуті знання

Для вченої і освіченої людини жити – значить мислити.
Цицерон

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку, щоб пригадати пройдену тему. Це допоможе справитися з усіма поданими завданнями.

Тест "Електромагніти та їх застосування"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Електромагніти та їх застосування" під час очного або дистанційного навчання.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Електромагніти та їх застосування»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити пройдений урок «Електромагніти та їх застосування».


  • Перший у світі електромагніт у 1825 р. створив англійський винахідник Вільям Стерджень.
  • Доповнити

Але спочатку переглянемо пізнавальне відео з сучасним українським електромагнітом з підіймальною силою в 16000 кг.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Якісні задачі

Задача 1.

У коробці знаходиться два різновиди заклепок: сталеві та латунні. Як можна швидко їх розділити?

Задача про розділення заклепок

Слайд 4

Задача 2.

У кожному автомобілі знайдеться з десяток встановлених реле (реле фар, реле склопідйомників тощо). Навіщо вони потрібні та як вони працюють?

Задача про реле автомобіля

Слайд 5

Задача 3.

Подивіться на малюнок та скажіть: де в даного електромагніта північ та південь?

Знайдіть північ

Слайд 6

Відео-задача 4.

Поряд з постійним магнітом знаходиться гнучкий провідник. Коли через нього пропустили струм, він притягнувся до магніту. Чому? Зверніть увагу на напрям струму.

PlayVideo YouTube


Слайд 7

Задача 5 (Вправа 6, Задача 6 з підручника).

Скориставшись малюнком, спробуйте розібратися, як працює електричний дзвінок.

Електричний дзвінок

Слайд 8

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Електромагніти та їх застосування», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 6, завдання 5, 7 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Також обов’язково ознайомтесь з Лабораторною роботою №1 «Складання та випробування електромагніта», яку будемо опрацьовувати на наступному уроці. Опис даної експериментальної роботи знаходиться на ст. 32-33 підручника.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!