Електромагніти та їх застосування
9 класМета онлайн уроку: сформувати знання під час очного або дистанційного навчання про електромагніти та їх застосування
Т. Едісон
Актуалізація опорних знань. Перевірка знань
Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку «Магнітні властивості речовини. Гіпотеза Ампера», щоб пригадати пройдену тему. Це також допоможе краще пізнати новий матеріал.
Тест "Магнітні властивості речовини. Гіпотеза Ампера"
Вивчення нового матеріалу «Електромагніти та їх застосування»
Опрацьовуємо дистанційно параграф «Електромагніти та їх застосування» §6 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».
Але для початку, подивіться відео по темі
Магнітна дія котушки зі струмом залежить:
від сили струму в обмотці;
кількості витків в обмотці;
форми осердя та матеріалу, з якого виготовлене осердя.
Електромагніт
Котушку з уведеним усередину осердям із феромагнітного матеріалу називають електромагнітом.
Будова електромагніта: 1 — каркас; 2 — обмотка; 3 — клеми; 4 — осердя.
Закріплення набутих знань
Пройдіть інтерактивний тест онлайн уроку «Електромагніти та їх застосування», побудований на основі контрольних запитань параграфа та додаткових завдань.
Тест "Електромагніти та їх застосування"
Домашнє завдання
Вправи до онлайн уроку «Електромагніти та їх застосування», які вкаже ваш учитель фізики.
Наприклад, Вправа 6, завдання 1, 3, 4 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».
Хто бажає отримати високий бал, спробуйте виконати експериментальне завдання 1 на сторінці 32. Нижче подано відео, як ваші однолітки виконали його, створивши простий електромагніт своїми руками.
Обов’язково відзвітуйте: зробіть відео з виконаною роботою та надішліть своєму вчителю.