09.12.2020 22:51
для всіх
3389
    
  4 | 4  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники

Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники 11 клас

Мета онлайн уроку: ознайомити учнів під час очного або дистанційного навчання із планетами Сонячної системи та порядком їх розміщення відносно Сонця, типами планет земної групи

Чоловіки з Марса, жінки з Венери.
Джон Грей

Слайд 1

Активізація пізнавальної діяльності учнів. Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

При дистанційному навчанні відповідаємо письмово.

Фронтальне опитування

1. Які космічні телескопи ви знаєте?

2. Назвіть найближчу обсерваторію, яка вам відома.

3. На якій планеті ми проживаємо?

Вивчення нового матеріалу «Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграф «Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники», §3.1 на ст. 43-50 за підручником «Астрономія 11 клас, М. П. Пришляк». Пишемо конспект.

Слайд 2

Наша планетна система – Сонячна система

Наша планетна система

Сонячна система

Слайд 3

Планети земної групи

До планет земної групи входять: Меркурій, Венера, Земля та Марс. Планети даної групи мають тверду поверхню, яка складається переважно з важких хімічних елементів.

Планети земної групи

Слайд 4

Земля

Наша планета — третя за порядком планета Сонячної системи.

Земля

Вона має форму сфероїда. Вісь обертання Землі нахилена під кутом 66, 5° до площини її орбіти (до площини екліптики).

Слайд 5

Будова атмосфери Землі

Земля оточена атмосферою, яка простягається в космос більш ніж на 1000 км.

Будова атмосфери Землі

Найбільшими складовими атмосфери біля її поверхні є: азот N2 (78%) та кисень О2 (21%).

Складові атмосфери Землі

Слайд 6

Внутрішня будова Землі

Внутрішня будова Землі

Слайд 7

Параметри Землі

Параметри Землі

Тепер поспостерігаємо в онлайні за нашою планетою Земля через веб-камери з МКС.

PlayVideo YouTube

PlayVideo YouTube

Слайд 8

Місяць

Місяць — єдиний природний супутник Землі.

Місяць

Слайд 9

Внутрішня будова Місяця

Внутрішня будова Місяця

Слайд 10

Параметри Місяця

Параметри Місяця

Місяць теж можна побачити в онлайні через web-камеру з його штучного супутника за відповідною web-адресою.

Слайд 11

Меркурій

Меркурій є найменшою із планет земної групи.

Меркурій

Слайд 12

Параметри Меркурія

Параметри Меркурія

Слайд 13

Венера

Венера — найгарячіша планета Сонячної системи. Обертається в протилежному напрямку в порівнянні з Землею. Атмосфера планети складається на 96% з вуглекислого газу (СО2).

Венера

Слайд 14

Параметри Венери

Параметри Венери

Слайд 15

Марс

Марс — четверта за відліком планета Сонячної системи. Ця планета за багатьма параметрами дуже схожа на Землю. Атмосфера Марса складається на 97% з вуглекислого газу (СО2).

Марс

Слайд 16

Параметри Марса

Параметри Марса

Слайд 17

Супутники Марса

Марс має два природні супутники — Фобос і Деймос.

Фобос (27х21х29 км)

Фобос

Деймос (15х12х8 км)

Деймос

Поверхню Марса ми теж можемо побачити завдяки 360-світлинам з марсохіду Curiosity. Користуючись стрілками на відео, можна оглядати обрій навколо себе.

PlayVideo YouTube

Також існують різні симуляції з ландшафтами червоної планети, котрі побудовані на основі реальних світлин. Нижче одна із них.

PlayVideo YouTube

Слайд 18

При дистанційному навчанні корисно не лише прочитати параграф, але й подивитися онлайн-відео з поясненням поданої теми.

PlayVideo YouTube

Слайд 19

Закріплення набутих знань

Пройдемо інтерактивний тест онлайн уроку «Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники», побудований на основі контрольних запитань параграфа та додаткових завдань, для остаточного закріплення поданого матеріалу.

Тест "Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники"

Контрольні запитання до онлайн уроку з астрономії "Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 20

Домашнє завдання

Завдання до онлайн уроку «Земля і Місяць. Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс і його супутники», які вкаже ваш учитель астрономії.

Наприклад, за допомогою програми Star Chart знайдіть усі планети земної групи Сонячної системи та замалюйте їх положення відносно горизонту та найяскравіших видимих зір.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!