15.02.2021 18:48
для всіх
12716
    
  12 | 12  
 © Дано:

Вправа № 26

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 26 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 8) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 26 до §26 «Сполучені посудини. Манометри»

1. У рідинному манометрі міститься вода (рисунок). Ліве коліно манометра відкрите в атмосферу. Який тиск більший — атмосферний чи тиск у балоні?

Рисунок до Вправи № 26 (1),  7 кл

Відповідь:

Більший тиск в балоні, на що вказує менший рівень води зі сторони балону.


2. На скільки відрізняється тиск у балоні (див. рисунок) від атмосферного?

Рисунок до Вправи № 26 (2)


PlayVideo YouTube

3. У деяких храмах Стародавньої Греції була розташована так звана «невичерпна чаша» (рисунок). Поясніть за рисунком, як працювало це «диво».

Рисунок до Вправи № 26 (3),  7 кл

Відповідь:

Грецька «невичерпна чаша» працює за принципом сполучених посудин. Додатково ми можемо побачити клапан з корка, який відкривається в моменти, коли рівень в сполучених посудинах падає нижче певного встановленого рівня.


4. У рідинному манометрі (рисунок) міститься ртуть. Ліве коліно манометра відкрите в атмосферу. Який тиск у балоні, якщо атмосферний тиск дорівнює 100 кПа?

Рисунок до Вправи № 26 (4)


PlayVideo YouTube

8. Визначте максимальну осадку річкового судна, що дістало пробоїну в дні, якщо матрос, маса якого дорівнює 80 кг, зміг перекрити доступ води, накривши отвір площею 200 см2 пластиною і ставши на неї. Масу пластини не враховуйте.


PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!