17.02.2021 15:14
для всіх
10073
    
  11 | 11  
 © Дано:

Вправа № 22

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 22 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 22 до §22 «Тиск твердих тіл на поверхню. Сила тиску»

1. Людина, яка сидить на дивані, створює на його поверхню певний тиск. Як зміниться тиск, якщо людина ляже на диван?

Відповідь:

Тиск обернено пропорційний площі, тому при збільшенні площі тиск буде зменшуватися.


2. Чому оса своїм жалом може створити тиск набагато більший, ніж тиск, що створює на підлогу людина, коли стоїть?

Відповідь:

Тому що тиск обернено пропорційний площі, а площа жала оси набагато менша за площу стоп людини.


3. Площа різального краю лопати становить 70 мм2. Який тиск створює лопата на ґрунт, якщо людина діє на лопату із силою 210 Н?


PlayVideo YouTube

4. Тиск гусеничного трактора на ґрунт становить 45 кПа. Що це означає? З якою силою трактор тисне на ґрунт, якщо площа, на яку спираються його гусениці, становить 1, 5 м2?

PlayVideo YouTube

5. Подайте зазначений тиск у паскалях: 0, 35 кН/м2; 1, 5 Н/см2; 36 мН/см2.

PlayVideo YouTube

6. Хлопчик виїхав на лижах на снігову галявину. Сніговий наст галявини витримує тиск 2 кПа. Ширина лиж — 10 см, довжина — 1, 5 м. Якою може бути максимальна маса хлопчика, щоб він не провалювався в сніг?


PlayVideo YouTube

7. Ніхто не може бути повністю застрахований від нещасного випадку на водоймі, вкритій льодом. Як повинні поводитися рятувальник і сам постраждалий, якщо сталася біда і людина провалилася під лід? Обґрунтуйте їхні дії.

Відповідь:

До розлому, ополонки потрібно лише підповзати всією площею тіла, тобто лежачи. Аналогічно потрібно і вилазити з водойми. Так ми збільшуємо площу, а отже і зменшуємо руйнівний тиск на лід.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!