13.05.2021 16:57
для всіх
6406
    
  16 | 18  
 © Дано:

Вправа № 7

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 7 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 5, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 7 до §7 «Траєкторія руху. Шлях. Переміщення»

1. Футболіст пробігає за матч близько 10 км. 10 км — це шлях чи модуль переміщення футболіста? Яким може виявитися мінімальний модуль переміщення футболіста за матч?

Відповідь:

10 км – це шлях. Мінімальний модуль переміщення буде рівний нулю, якщо футболіст повернеться в точку, з якої почав рух.

2. Гелікоптер піднімається вертикально вгору (див. рисунок). Зобразіть траєкторію руху точок А і В, розташованих на лопатях гвинта гелікоптера: а) відносно пілота; б) відносно Землі.

Рисунок до Вправи № 7 (2),  7 кл

PlayVideo YouTube

3. Пасажир потяга пройшов вагоном від першого до четвертого купе. За цей час вагон проїхав відстань 400 м. Відстань між першим і четвертим купе становить 7, 5 м. Визначте, який шлях подолав пасажир відносно потяга; відносно землі, якщо пасажир рухався: а) в напрямку руху потяга; б) в напрямку, протилежному напрямку руху потяга.

PlayVideo YouTube

5. Мотоцикліст, рухаючись ареною цирку, проїжджає коло радіуса 13 м за 8 с. Визначте шлях і модуль переміщення мотоцикліста: а) за 4 с руху; б) за 8 с руху.

PlayVideo YouTube

7. Розв’яжіть рівняння: а) 5=2t; б) 4+x=2x; в) 1, 8=27/y.

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.10.2023 20:10  Ярик => © 

Кайф, на 12