12.05.2021 12:12
для всіх
9499
    
  20 | 20  
 © Дано:

Вправа № 6

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 6 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 6 до §6 «Механічний рух. Відносність руху. Система відліку. Матеріальна точка»

1. Визначте, відносно яких тіл розглядають рух у таких прикладах: а) шматок пінопласту нерухомо лежить на поверхні води в річці; б) повз автомобіль «пролітають» придорожні стовпи; в) Сонце вранці встає на сході, а ввечері сідає на заході.

Відповідь:

а) рух відносно течії води;

б) рух відносно автомобіля;

в) рух відносно спостерігача на Землі.

2. Яків Ісидорович Перельман (1882–1942) у своїй книзі «Цікава фізика» описує випадок, який трапився із пілотом літака на початку XX ст. (літаки тоді літали досить повільно, а кабіна пілота була відкритою). Піднявшись на висоту 2 км, пілот побачив біля свого обличчя якийсь предмет. Подумавши, що це комаха, пілот спіймав предмет. Але «комаха» виявилась кулею з рушниці. Чому пілот зміг спіймати кулю?

Відповідь:

Тому що куля та літак рухалися з однією швидкістю, тому відносно пілота вона лишалась нерухомою.

3. Чи можна вважати космічний корабель матеріальною точкою, коли він: а) здійснює переліт Земля — Марс? б) здійснює посадку на поверхню Марса?

Відповідь:

а) так; б) ні.

4. Координати дерева, каменя та світлофора, розташованих на узбіччі прямолінійної ділянки дороги, відповідно такі: хд=–1 км; хк=2 км; хс=3, 5 км. Накресліть координатну вісь, позначте на ній початок координат і положення зазначених тіл. Визначте відстань між тілами.

PlayVideo YouTube

5. Грибник спочатку був у точці А з координатою х=200 м, у=100 м. Через годину він перемістився в точку В, розташовану на відстані 1, 5 км від точки А у напрямку на південь, а ще через півгодини — в точку С, розташовану на відстані 400 м від точки В у напрямку на захід. Накресліть у зошиті систему координат, зобразіть зазначені точки та визначте їхні координати. Домовимося, що напрямок осі ОХ є напрямком на схід, а напрямок осі OY — напрямком на північ.

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!