29.05.2021 11:16
для всіх
6460
    
  6 | 6  
 © Дано:

Вправа № 1

PlayВправа № 1

10 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 1 з підручника фізика 10 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 1 до §1 «Зародження і розвиток фізики як науки»

1. У тексті § 1 названо ім’я лише одного філософа Стародавньої Греції, що висунув гіпотезу про атомарну будову речовини. Які ще філософи того часу висловлювали таку ідею?

Відповідь:

Також про це говорив учитель Демокрита – Левкіпп.

2. Чим уславився Архімед як інженер? Які його винаходи зараз можна побачити навіть на дитячих майданчиках?

Відповідь:

Важіль, гвинт, закони гідростатики, відкриттів було дуже багато, про що можна почитати в повідомленні «Архімед – великий давньогрецький математик, фізик та інженер». А на дитячих майданчиках ми завжди можемо побачити рівноплечий важіль у вигляді дитячої гойдалки-балансира.

3. Уявіть, що ви SMM-менеджер освітнього закладу, і напишіть переконливий пост на тему «Чому дизайнерові (чи будь-якому іншому сучасному фахівцю) необхідно вивчати фізику».

Відповідь:

Дизайнер крім правильної розстановки меблів, має завжди думати про кольори та світло. Адже при зміні освітленості, при відбиванні, при проходженні крізь різні тканини, кольори та відтінки зазвичай міняються. Наприклад, при проходження світла через синю штору, помаранчеві стіни можуть здаватися білими; аналогічно стане білою червона шафа, на яке впало світло відбите від зеленої стіни. Також вибираючи лампи для освітлення, важливо не брати надто яскраві, якщо їхні температури світіння перевищуються 6000 К, а при 3500 К навпаки, ламп встановлювати треба більше, хоча все залежить і від їхньої потужності. При цьому перші лампи будуть віддавати синім, а другі – жовтим. І це все вивчає фізика, тому стати гарним дизайнером без знань цієї науки не можливо.


PlayВправа № 1

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!