29.05.2021 14:01
для всіх
5780
    
  15 | 18  
 © Дано:

Вправа № 1

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 1 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 1 до §1 «Тепловий стан тіл. Температура та її вимірювання»

1. Наведіть приклади тіл, що перебувають у стані теплової рівноваги. Обґрунтуйте свою відповідь.

Відповідь:

Повітря у класі та меблі знаходяться у стані теплової рівноваги. Аналогічно гарячий суп та миска, в яку він налитий, є у тепловій рівновазі. Також заморожені продукти та повітря у морозильнику знаходяться в тепловій рівновазі.


2. Згадайте будову й принцип дії рідинного термометра та поясніть, що більше розширюється під час нагрівання: скло чи рідина?

Відповідь:

Більше розширюється рідина (спирт або ртуть), адже саме її рівень вказує на температуру.


3. Чому розміри термометра мають бути невеликими порівняно з розмірами тіла, температуру якого вимірюють?

Відповідь:

Тому що скло та рідина самого термометра приходять до теплової рівноваги з тілом, а значить енергія віддається або приймається даним термометром. Якщо тіло надто мале, результат вимірювання буде не вірним.


5. Визначте ціну поділки та покази термометрів на рисунку.

Рисунок до Вправи № 1 (5),  8 кл

Відповідь:

Рідинний термометр показує температуру 22⁰С, його ціна поділки – 1⁰С.

Металевий термометр показує температуру 15⁰С, його ціна поділки – 5⁰С.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!