07.06.2021 17:51
для всіх
142
    
  - | -  
 © Журналіст

Що потрібно знати вибираючи або купуючи телевізор в 2021 році

Що потрібно знати вибираючи або купуючи телевізор в 2021 році Поради покупцям

Любителі спорту з нетерпінням чекають спортивних подій, схожих на Євро-2020 чи Олімпійські ігри, котрі радували нас влітку 2021 року. Через пандемію багато вболівальників навіть не думають про те, щоб ходити на стадіони, вони хочуть пережити ці події вдома. Хтось може подумати про заміну телевізора з цього приводу. Як це зробити, щоб не пошкодувати? Що потрібно знати при купівлі телевізора і як його вибрати правильно?

Купівля телевізора перед великими спортивними змаганнями вже багато років є важливою ринковою тенденцією. Хоча останнім часом немає такої динаміки, як в першому десятилітті 21-го століття, виробники і магазини все ще намагаються активізувати свою рекламну діяльність, а покупці дійсно хочуть купити новий телевізор. Ось п`ять правил, яких потрібно дотримуватися - зараз і в будь-який інший час, купуючи телевізор з думками про перегляд спортивних трансляцій.

Не піддавайтеся спокусі купити розрекламовану застарілу модель

Божевілля покупок в поєднанні з обмеженням відвідування стаціонарних магазинів в останні місяці змушує продавців ще більш охоче пропонувати нам моделі минулих років. Не тільки з 2020 року, але і більш старі. Варто підвищувати обізнаність людей похилого віку, менш технічно підкованих друзів і родичів. Більш стара модель означає, наприклад, гірший процесор, менший термін підтримки не тільки оновлень, але і роботи окремих додатків. За ці два роки телевізори всіх цінових категорій зазнали як мінімум незначні зміни, в більшості випадків позитивних для стабільності роботи і якості зображення і звуку.

Довіряйте експертам, а не продавцям

Ця порада тісно пов`язана з попередньою. На жаль, продавці, які повинні грати роль консультантів по роботі з клієнтами, як правило, не працюють у великих роздрібних мережах. Їх мета - продавати товари, за якими для магазину найвища маржа, або у них надлишок товарів, або обладнання знаходиться в прострочці на складі або виставлене на стенді. Тому, часто заходячи в магазин і маючи наперед вибрану модель, Ви можете почути досить сильні аргументи передумати. Телевізор - це обладнання, яке стане частиною Вашого інтер`єру, це пристрій, з яким Ви будете перебувати поруч не менше п`яти років, а часто і набагато довше. Приймати рішення про покупку варто не поспішаючи, грунтуючись на онлайн-оглядах і порівнянні декількох моделей. Іноді доведеться додати незначну суму, а іноді не потрібно переплачувати зовсім.

Купіть телевізор на розмір більше, ніж планували


Телевізор Sony BRAVIA XF90 з технологією X-Motion Clarity


Багато хто до цих пір боїться великих екранів, хоча ціни на них значно впали. Наші кімнати не гумові, але сьогодні покупка телевізора з діагоналлю 55 дюймів - це абсолютний мінімум для повсякденного використання в вітальні. Така діагональ дійсно дозволяє побачити переваги 4K-контенту, і Євро буде транслюватися саме в такій роздільній здатності. Деталі, можливість випробувати спортивні емоції - ось що таке великий дисплей. Якщо у Вас є містке житло і фінансові можливості, Ви повинні вибирати ще більші екрани в 75 і 85 дюймів.

Контрастність, чорний колір, частота оновлення, HDMI 2.1 - це важливо

Що стосується параметрів зображення, то однозначно варто звернути увагу на технологію відображення картинки на екрані. Кращі моделі 2021 року - це моделі з Mini LED підсвічуванням, а поруч з ними - OLED-екрани. Потім у нас є інші телевізори: з повноматрічним прямим підсвічуванням (FALD), телевізори з торцевим (бічним) підсвічуванням (EDGE) і з прямою підсвіткою. Телевізор середнього і вищого класу повинен пропонувати широку кольорову палітру, частоту оновлення 120 Гц і HDMI 2.1, що сьогодні в основному важливо для геймерів, але в майбутньому може також вплинути на відображення іншого контенту. Якість зображення має значення.

Хороший Smart TV просто необхідний

Спортивне мовлення як і раніше є областю традиційного телебачення. Однак скоро... Навіть в цьому році буде запущена платформа Viaplay, яка буде єдиною, що володітиме правами на Бундеслігу, а в майбутньому також на F1 і, можливо, на багато інші спортивні заходи. Інші мовники також все більш сміливо роблять спортивний контент доступним в додатках. Саме тому важливо зробити ставку на перевірену платформу Smart TV - Android TV, Tizen, WebOS. Навіть якщо Ви скептично ставитеся до цих функцій, протягом терміну служби Вашого нового телевізора ринок може дуже сильно змінитися і ця функціональність може знадобитися якщо не в цьому році, то в наступних точно.

І це те, що точно потрібно знати вибираючи або купуючи телевізор в 2021 році.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!