23.06.2021 11:37
для всіх
4396
    
  10 | 10  
 © Дано:

Вправа № 14

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 14 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 14 до §14 «Явище інерції»

1. Ви сидите на стільці — і ви, і стілець перебувають у стані спокою відносно Землі. Які тіла діють на стілець? на вас? Що ви можете сказати про ці дії?

Відповідь:

На стілець діє Земля, підлога та я, коли на ньому сиджу. На мене діє стілець та Земля. Дії всіх тіл скомпенсовані, адже і я, і стілець перебуваємо в стані спокою.


2. Повітряна бульбашка спливає в озері з незмінною швидкістю. Що діє на бульбашку? Чи будуть ці дії скомпенсованими?

Відповідь:

На бульбашку діє Земля та вода. Діє всіх тіл скомпенсовані, адже бульбашка рухається рівномірно.


3. За яких умов візок (див. рисунок) рухається рівномірно прямолінійно? збільшує швидкість руху? зменшує швидкість руху?

Відповідь:

Якщо дія людини, що штовхає візок, компенсуватиме дію підлоги та Землі, то візок рухатиметься рівномірно прямолінійно. Щоб збільшити швидкість, потрібно збільшити дію на візок, щоб зменшити – зменшити цю дію.


4. Чи можна рух більярдної кульки після удару вважати рухом за інерцією? Поясніть свою думку.

Відповідь:

Так, цей рух можна вважати рухом за інерцією, адже дію більярдного столу компенсує дія Землі. Інші тіла в момент руху не діють, адже людина вже перестала діяти на кульку.


5. У космічному просторі немає від чого відштовхнутись, але космічні ракети успішно там літають, змінюючи швидкість свого руху. Від чого «відштовхуються» ракети, щоб змінити швидкість свого руху?

Відповідь:

Ракети літають завдяки реактивному рухові. Внаслідок випускання згорівших газів, ракета ніби відштовхується від них, рухаючись в протилежному напрямку.


7. Подайте в кілограмах і запишіть у стандартному вигляді такі маси тіл: а) 5, 3 т; б) 0, 25 т; в) 4700 г; г) 150 ц.

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!