26.06.2021 18:48
для всіх
6340
    
  6 | 6  
 © Дано:

Вправа № 17

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 17 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 17 до §17 «Учимося розв’язувати задачі»

1. З якого матеріалу виготовлений дитячий кубик, об’єм якого дорівнює 250 см3, а маса — 110 г?

PlayVideo YouTube

2. В автобусі в бак для пального вміщується 84 кг дизельного палива. Визначте місткість бака. Відповідь подайте в літрах.

PlayVideo YouTube

3. Для кожного випадку знайдіть значення невідомої фізичної величини (m, V або ρ). Зверніть увагу на одиниці.

a) m = 18 кг, V = 0, 02 м3;

б) m = 140 г, ρ = 700 кг/м3;

в) V = 10 м3, ρ = 2, 5 г/см3.

PlayVideo YouTube

4. Маса срібної фігурки становить 707 г, а її об’єм дорівнює 0, 7 дм3. Визначте, суцільна це фігурка чи має порожнину. Відповідь обґрунтуйте.

PlayVideo YouTube

5. Об’єм залізничної цистерни дорівнює 30 м3. Скільки тонн нафти перевезе потяг із 50 таких цистерн?

PlayVideo YouTube

6. Що більше — маса вчителя фізкультури чи маса повітря в спортзалі, якщо маса вчителя становить 80 кг, а розміри спортзалу 20×10×5 м? Об’ємом, який займає в спортзалі спортивний інвентар, знехтуйте.

PlayVideo YouTube

7. У мензурку з водою (рис. 1) занурили металевий циліндр масою 675 г (рис. 2). З якої речовини може бути виготовлений циліндр?

Рисунок до Вправи № 17 (7),  7 кл

PlayVideo YouTube

8. Розв’яжіть задачу 3, подану в § 17, інакше.

PlayVideo YouTube

9. Алюмінієвий циліндр масою 1, 35 кг повністю занурили в посудину, до країв наповнену спиртом. Визначте масу спирту, що вилився.

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!