26.06.2021 17:46
для всіх
5876
    
  13 | 13  
 © Дано:

Вправа № 15

PlayВправа № 15

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 15 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 15 до §15 «Інертність тіла. Маса»

1. Щоб об’їхати перешкоду, водій автобуса повернув праворуч. У який бік відхиляться пасажири автобуса?

Відповідь:

Ліворуч, адже пасажири автобуса продовжать рухатися за інерцією.


2. Маса склянки із соком становить 340 г 270 мг. Визначте масу налитого в склянку соку, якщо відомо, що маса порожньої склянки дорівнює 150 г 530 мг.

Відповідь:

340 г 270 мг – 150 г 530 мг = 340, 27 г – 150, 53 = 189, 74 г = 189 г 740 мг.


3. Із човна масою 180 кг, який перебував у спокої, зіскочив хлопчик. Швидкість руху хлопчика становила 4 м/с. Визначте масу хлопчика, якщо човен набув швидкості 1 м/с.

PlayVideo YouTube


4. Приблизно половина дорожньо-транспортних пригод відбувається з вини пішоходів. Які міркування ви навели б своїм товаришам, щоб переконати їх завжди дотримуватися правил дорожнього руху?

Відповідь:

Усі автомобілі мають масу, тобто є інертними тілами. А це означає, що ніяке авто не може зупинитися миттєво. Тому при порушенні пішоходами правил дорожнього руху, навіть дуже уважні водії не в силах виправити провину пішоходів.


5. На лівій шальці зрівноважених терезів лежить тіло, масу якого необхідно виміряти, а на правій — такі важки: два по 20 г, по одному важку 5 і 100 г і по одному важку 10, 20 і 200 мг. Визначте масу тіла та подайте її в грамах.

Відповідь:

2х20 г + 5 г + 100 г + 10 мг + 20 мг + 200 мг = 145 г 230 мг = 145, 23 г


6. Згадайте про чищення ковдр двома способами: вибиванням пилу та витрушуванням різкими змахами. На якій властивості тіл базуються ці два способи? Чим вони різняться з точки зору фізики?

Відповідь:

Обидва способи ґрунтуються на властивості інертності. Під час вибивання, ковдрі надається швидкість, а пилинки при цьому хочуть лишатися в спокої, тому вони не поспішають за нею рухатися. Під час другого способу, витрушування, відбувається аналогічний процес, постійно змінюючи швидкість на протилежну, пилинки за рахунок інертності не встигають за нею рухатися, лишаючись в повітрі.


8. Подайте в кілограмах такі маси тіл: а) 5, 3 т; б) 0, 25 т; в) 4700 г; г) 150 г.

PlayVideo YouTube


9. Подайте в грамах такі маси тіл: а) 5 кг 230 г; б) 270 г 840 мг; в) 56 г 91 мг.

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 15

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!