02.07.2021 17:43
для всіх
5215
    
  23 | 23  
 © Поліанна М

Внесок українських учених у розвиток сучасної техніки

Внесок українських учених у розвиток сучасної техніки

Зварювання живої тканини

В Інституті електрозварювання ім. Євгена Патона ще в 1993 році українські вчені почали тестувати інноваційний метод зварювання живих тканин. І на сьогоднішній день даний метод став популярний в усьому світі. Передові хірурги користуються даною технологією в сучасних операційних.

Крім того, українські учені навчилися зварювати метали навіть у космосі, що раніше було просто неможливо із-за відсутності повітря.

Гнучкий суперконденсатор

А Львівський політех відзначився розробкою інноваційного тканинного конденсатора, який крім того, що дуже гнучкий, може використовуватися навіть для зарядження мобільного телефону замість акумуляторної батареї. Заряджається суперконденсатор через сонячну панель.

«Ротор Онипка»

Винахідник Олексій Онипко має на своєму рахунку близько 150 винаходів. Один з останніх – вітрогенератор «Ротор Онипка». Унікальність його полягає у спеціальній формі, яка дозволяє йому виробляти електроенергію навіть при маленькому вітрові зі швидкістю всього лише 0, 5 м/с.

Комп’ютерний фонендоскоп

Національна академія наук України теж активно розробляє інновації. Нещодавно вони створили спеціальний комп’ютер, котрий аналізуючи через спеціальні мікрофони подих, може встановити точний діагноз людині та контролювати її самопочуття під час лікування чи операції.

Аналізатор крові «Біопромінь»

Український аналізатор крові «Біопромінь» немає аналогів у світі. Він впродовж 2-12 хв може видати 130 показників крові. І все це робиться неінвазивно, тобто самої крові для аналізу не потрібно забирати.

І даний ТОП є лиш малою часткою внесків українських учених у розвиток сучасної техніки та науки 21 століття.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.10.2023 11:14  Соломия => © 

Велике дякую, ви мені дуже допомогли