16.09.2021 18:43
для всіх
1798
    
  6 | 6  
 © Дано:

Вправа № 10

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 10 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 7) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 10 до §10 «Агрегатний стан речовини. Наноматеріали»

1. Виберіть правильне закінчення речення.

Якщо перелити рідину з однієї посудини в іншу, рідина...

а) змінить і форму, і об’єм

в) збереже об’єм, але змінить форму

б) збереже і форму, і об’єм

г) збереже форму, але змінить об’єм

Відповідь:

в) Якщо перелити рідину з однієї посудини в іншу, рідина збереже об’єм, але змінить форму.


2. Вода випарувалась і перетворилася на пару. Чи змінилися при цьому молекули води? Як змінилися розташування молекул і характер їхнього руху?

Відповідь:

Самі молекули не змінилися, але відстань між ними збільшилася. Рухатись молекули почали вільно та хаотично, постійно вдаряючись у сусідні молекули та змінюючи напрям руху. У воді молекули коливалися біля свої положень рівноваги, перестрибуючи час від часу з місця на місце.


3. Чи може газ заповнити банку наполовину?

Відповідь:

Ні, адже газ займає весь наданий об’єм.


4. Чи можна стверджувати, що в закритій посудині, яка частково заповнена водою, над поверхнею рідини води немає?

Відповідь:

Над поверхнею завжди є певна кількість водяної пари.


5. У чайнику кипить вода. Чи справді ми бачимо водяну пару, що виходить із носика?

Відповідь:

Ні, це не водяна пара, це туман, тобто сконденсовані маленькі краплини води над чайником.


7. З наведених назв фізичних величин оберіть ті, що є характеристикою речовини: а) густина; б) маса; в) об’єм; г) питома теплоємність; д) температура; е) швидкість руху.

Відповідь:

а), г).

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!