01.06.2021 14:31
для всіх
1513
    
  1 | 1  
 © Дано:

Вправа № 8

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 8 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 8 до §8 «Питома теплоємність речовини. Кількість теплоти, що поглинається речовиною під час нагрівання або виділяється під час охолодження»

1. Питома теплоємність срібла дорівнює 250 Дж/кг·°С. Що це означає?

Відповідь:

Це означає, що для нагрівання 1 кг срібла на 1°С потрібно надати 250 Дж теплоти. Аналогічно при охолодженні на 1°С срібла масою 1 кг, виділиться 250 Дж теплоти.


2. Чому в системах охолодження найчастіше використовують воду?

Відповідь:

У води дуже висока питома теплоємність, порівняно з іншими рідинами, тому вона може поглинути та перенести дуже багато теплоти (внутрішньої енергії).


3. Сталеву ложку масою 40 г нагріли в окропі (у воді за температури 100°С). Яка кількість теплоти пішла на нагрівання ложки, якщо її температура збільшилася від 20 до 80°С?

PlayVideo YouTube

4. Для нагрівання на 160°С деталі масою 250 г було передано 20 кДж теплоти. З якого матеріалу виготовлена деталь?

PlayVideo YouTube

5. Як відомо, c=Q/(m·t). Чи можемо ми сказати, що питома теплоємність залежить від маси речовини? від зміни температури речовини? від кількості переданої теплоти?

Відповідь:

Ні, питома теплоємність не залежить від маси, температури та переданої теплоти. Вона характеризує саму речовину і залежить від молекулярної структури.


6. В алюмінієвій каструлі масою 500 г нагріли 1, 5 кг води від 20°С до кипіння. Яку кількість теплоти передано каструлі з водою?

PlayVideo YouTube

7. На яку висоту можна підняти вантаж масою 2 т, якщо вдалося б використати всю енергію, що звільняється під час остигання 0, 5 л води від 100 до 0°С?

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!