24.09.2021 20:23
для всіх
2024
    
  7 | 7  
 © Дано:

Вправа № 14

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 14 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 14 до §14 «Кипіння. Питома теплота пароутворення»

1. Відомо, що температура кипіння води на вершині гори Еверест становить близько 70 °С. Як ви думаєте, чому?

Відповідь:

Тому що зі збільшенням висоти знижується атмосферний тиск, а значить бульбашкам повітря з рідини легше вилетіти, тобто, температура кипіння знижується зі зменшенням зовнішнього тиску.


2. Питома теплота пароутворення води становить 2, 3 МДж/кг. Що це означає?

Відповідь:

Питома теплота пароутворення вказує, скільки треба затратити енергії, щоб випарувати 1 кг речовини, узятої за температури кипіння. 2, 3 МДж/кг значить, що для випаровування 1 кг води, потрібно витратити 2, 3 МДж енергії.


3. Яку кількість теплоти необхідно передати воді масою 10 кг, узятій за температури кипіння, щоб перетворити її на пару?

PlayVideo YouTube

4. Чому опік парою є небезпечнішим, ніж опік окропом?

Відповідь:

Тому що пара має більшу внутрішню енергію, а отже і температуру. При тому охолоджуючись, пара виділяє додаткову енергію, тобто температура зростає. А окрім в аналогічній ситуації просто охолоджується.


5. На скільки збільшиться внутрішня енергія 10 кг льоду, узятого за температури 0 °С, у результаті перетворення його на пару, що має температуру 100 °С?

PlayVideo YouTube

6. У каструлі з водою, що кипить, розміщено відкриту колбу з водою. Чи кипить вода в колбі?

Відповідь:

Ні, вода в колбі не кипить, адже теплообмін у такому випадку відсутній.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!