10.12.2021 15:47
для всіх
5229
    
  7 | 7  
 © Дано:

Вправа № 19

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 19 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 19 до §19 «Деформація тіла. Сила пружності. Закон Гука»

1. На стіл поставили важкий брусок. Що відбуватиметься зі стільницею? Куди буде напрямлена сила пружності стільниці? Виконайте рисунок і зазначте на ньому силу пружності, що діє на брусок.

Відповідь:

Стільниця деформується (прогинається), тому починає діяти сила пружності (сила нормальної реакції опори).

PlayVideo YouTube


2. Пружина в розтягнутому стані має довжину 12 см. Якою є довжина недеформованої пружини, якщо видовження дорівнює 20 мм?

PlayVideo YouTube

3. Жорсткість пружини становить 20 Н/м. Яку силу потрібно прикласти до пружини, щоб розтягти її на 0,1 м?

PlayVideo YouTube

4. У кожному випадку за даними щодо сили пружності та видовження пружини визначте жорсткість пружини: a) Fпруж=10 Н, x=0,2 м; б) Fпруж=3 кН, x=0,15 м; в) Fпруж=2,1 Н, x=3,5 мм.

PlayVideo YouTube

5. Скориставшись законом Гука, знайдіть значення фізичних величин (Fпруж, k або х): a) x=2 см, Fпруж=13 Н; б) k=2 Н/см, x = 4 мм; в) Fпруж=1,8 кН, k=600 Н/м.

PlayVideo YouTube

6. У разі стиснення пружини на 7 см виникає сила пружності 2,8 кН. Яка сила виникне в разі стиснення цієї пружини на 4,2 мм?

PlayVideo YouTube

7. Багато виробників подають характеристики своїх пружин за допомогою графіків. На рис. 1 подано графіки залежності Fпруж(х) для двох пружин. Визначте жорсткість кожної пружини. Обчисліть видовження кожної пружини в разі якщо до неї прикласти силу 50 Н.

Рисунок до Вправи № 19 (7), 7 кл

PlayVideo YouTube

8. Дві пружини, які мають жорсткості 40 Н/м і 50 Н/м, з’єднані послідовно (рис. 2). Яким буде видовження цієї системи пружин, якщо до неї прикласти силу F=10 Н? Зверніть увагу: в разі послідовного з’єднання пружин сила пружності буде однаковою в будь-якій точці системи: Fпруж=Fпруж1=Fпруж2.

Рисунок до Вправи № 19 (8), 7 кл

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!