17.12.2021 17:21
для всіх
3962
    
  4 | 4  
 © Дано:

Вправа № 20

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 20 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 20 до §20 «Сила тяжіння. Вага тіла. Невагомість»

1. Чи притягує Землю автомобіль, який стоїть на автостоянці? космічна станція, яка перебуває на орбіті?

Відповідь:

Так, і автомобіль, і космічна станція притягують Землю, адже гравітаційна взаємодія існує між усіма тілами у Всесвіті.


2. Книжка лежить на столі. На яке тіло діє вага книжки?

Відповідь:

Вага тіла діє на стіл, тому що за означенням вага, це сила, що діє на опору.


3. Визначте силу тяжіння, яка діє на тіло масою 600 г.

PlayVideo YouTube

4. Якою є маса тіла, якщо його вага дорівнює 600 Н?

PlayVideo YouTube

5. Якою є вага меду об’ємом 1 л?

PlayVideo YouTube

6. У відро масою 1,5 кг налили 5,5 л води. Яку силу треба прикладати, щоб утримувати відро в руках? Зробіть пояснювальний рисунок, зазначивши сили, що діють на відро.

PlayVideo YouTube

8. Визначте масу тягарця, що висить на пружині жорсткістю 200 Н/м, якщо видовження пружини становить 0,5 см.

PlayVideo YouTube

9. Знайдіть густину речовини, з якої виготовлений кубик, і жорсткість пружини динамометра (див. рисунок). Ребро кубика дорівнює 4 см, видовження пружини — 5 см.

Рисунок до Вправи № 20 (9), 7 кл

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!