11.01.2022 13:40
для всіх
2553
    
  7 | 7  
 © Поліанна М

Чи заважатиме невагомість у повсякденному житті?

Чи заважатиме невагомість у повсякденному житті?

Що таке невагомість? Стан тіла, коли воно немає ваги, тобто не тисне на поверхню та не розтягує підвіс. Чудовий приклад невагомості – вільне падіння. То що ж буде, якщо цей стан виникне на нашій планеті?

Дуже цікаве питання, яке варто розпочати з аналізу космонавтів, які знаходяться на орбіті Землі, проживаючи та працюючи в невагомості. Крім фантастичної можливості ходити по стінах на стелі космічного корабля, космонавти також зазнають чималих змін в організмі. «Відсутність тяжіння» (насправді воно присутнє, все діло в вільному падінні усіх частин ракети) спричинить виникнення модифікації організму. Адже м’язи перестануть бути напружені, кров циркулюватиме лише під дією серця, а самі внутрішні органи змінять свої положення. Відсутність навантажень на кістки змінить і їх структуру. Звичайно, це все тимчасово, адже космонавти не живуть довго на космічних станціях. Але тепер уявімо, що невагомість зникла скрізь на планеті. А отже ці всі зміни будуть незмінними, що призведе до постійних перетворень всередині організмі.

Але це лише крихти видозмінень. Якщо на планеті виникне навагомість, значить, зникне гравітація (сила тяжіння). Отже всі люди та й взагалом тіла, що рухалися, продовжать свій рух. Тобто кожен, хто йшов по вулиці, бути йти нескінченно довго по прямій в безмежність космосу, як і автомобілі. Та й сама планета при зникненні дивовижної гравітаційної взаємодії просто розвалиться на шматочки, розлітаючись у різні сторони всесвіту. Адже всередині Землі знаходиться дуже гаряче ядро, яке створює величезний тиск на поверхню. Саме сила тяжіння компенсує цей тиск, тримаючи усі частки єдиним цілим. Таке ж майбутнє чекало би й зірки, які миттєво усі би зірвались. Тобто, у світі не було би нічого, крім атомів, які вільно й самостійно подорожували би всесвітом.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.09.2023 06:01  Ілля => ©