14.09.2009 00:00
для всіх
5897
    
  1 | 1  
 © Микола Щасливий

ІІІ конкурс «Вірш про вересень». Результати конкурсу «Вірш про серпень»

з рубрики / циклу «Конкурс - Місяць року»

Закінчився ще один конкурс нашого літературного порталу „Проба Пера” „Вірш про серпень” і прийшов час оголосити переможців. В цьому конкурсі „Місяць року” приймало участь 6 учасників і 6 творів. Перше місце зайняв твір автора Оксани Білової під назвою „Серпень” (адміністрація солідарна з результатами голосування, цей твір здобув найбільшу оцінку читачів). Літпортал щиро вітає переможця та бажає йому інших, не менш важливих, перемог в своєму житті. Номінанти конкурсу, котрі не здобули перемог, теж здобули повагу та щирі відгуки зі сторони адміністрації та читачів. Тому вітаємо усіх з гарними доробками та приємними відгуками про поетичні твори.


Як було сказано раніше, конкурс „Місяць року” продовжується і буде тривати впродовж року. Тому чекаємо „Вірші про вересень”. Умови конкурсу „Вірш про вересень” не змінюються і з ними можна познайомитись в попередніх публікаціях. Тобто, приймаються вірші, котрі, чимось, пов’язані із вереснем. Вірші мають бути на українській мові та ніде не друкувалися до цього. Кожен вірш повинен мати об’єм не менше восьми строф. Учасники конкурсу погоджуються на те, щоб їхні твори постійно були розміщені на літпорталі. Вірші до конкурсу позначаємо в полі "Подзаголовок" записом "Вірш про вересень". Ось такі умови, як бачимо, прості, а тема має чимале місце для злету думки. Про вересень можна написати дуже багато, тому творіть. Творіть, пишіть, а читачі та ми будемо оцінювати та нагороджувати кращих. Звичайно, це новаторський конкурс і в літературному світі мабуть нічого не значить, але будь-яка перемога, все ж лишається перемогою, навіть в такому маленькому конкурсі літпорталу „Проба пера”. Нагорода лишається незмінна, тобто 50 грн., котрі перераховуються на мобільний телефон переможця. Переможець вибирається один.


Хочу додати, що літпортал розвивається, ми на сторінках щоденно бачимо нові поетичні та прозові твори та нових авторів. В продовж цього та наступного місяця буде збільшена увага і до російськомовної творчості. Хоча літпортал і створений для розвитку саме української літератури, але дружню російську мову ми теж не забуваємо та поважаємо. Тому запрошуємо долучатися і російськомовних поетів та прозаїків до нашого мистецького угрупування.


Ще раз вітаємо переможців та бажаємо їм натхнення і добра в душі. Творіть, щоб кожне ваше слово було і надалі відлунням вашої душі та душі народу. Піднімайте теми котрі вас хвилюють, донесіть через вірш проблеми нашого сучасного буття. Станьте значимими в своїх словах. Вірте, що це все недаремно. Література жила, живе та буде жити, прекрасне – вічне, пам’ятайте про це. Папір може не лише терпіти, але і співати, це має усвідомити кожен письменник і ніколи не покидати слова, якщо у вас до нього є хист. А хист це не тільки дар, але й велика праця та вправляння. Хоча й багато людей забувають літературу, але є велика кількість, котрі хочуть читати та насолоджуватися думками переплетеними в рядках. Це диво, котре дає сили літати, може заставляти нас плакати та сміятися. А якщо щось не виходить та бачимо негативний відгук, не переймаймося, адже ми новатори, початківці, якщо вкласти в вірш душу, яку б він не мав погану риму чи не мав її взагалі, але він частинка автора, тому є важливим і дійсно значимим навіть в ряду видатних творців літератури світу. Це можливо й сильно сказано, але все ж багато авторів нашого літпорталу видають справжні шедеври, котрі можуть дивувати та додавати енергії читачу. А у кого не дуже виходить, той учиться цими першими віршами та прозовими нарисами правильно і гарно викладати свої думки. Це теж потрібно, адже хто не робить помилок, той не навчається і не стане кращим. А хто працює, той врешті-решт буде вмілим, вдосконалюватися можна все життя. Тому творіть, а ми будемо старатися мотивувати вас до цього усіма можливими методами, а конкурси, це одні з них.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 04.10.2009 14:38  © ... 

Конкурс "Вірш про вересень" закінчився. Найближчим часом будуть оголошені результати. А також, можна розпочинати писати "вірші про жовтень", тобто наступний конкурс вже відкритий.

 14.09.2009 17:41  Оксана Білова 

Дякую усім читачам. )))

 14.09.2009 01:41  © ... 

Вибачаюсь за затримку результатів, але зміни з концепцією літпорталу, дизайном трішки відібрали час.