05.03.2010 02:32
для всіх
5403
    
  - | 2  
 © Микола Щасливий

IX конкурс «Вірш про березень». Результати конкурсу «Вірш про лютий»

з рубрики / циклу «Конкурс - Місяць року»

Ще раз усіх вітаю і одразу ж підхожу до результатів. А вони зовсім не втішають, адже прийняла участь у віршуванні до лютого місяця всього одна людина. Тому овації єдиній і неповторній Етерніті зі Львова з її віршем «Відчуття лютого». Саме цей твір завоював перше, єдине місце. Але читаючи цей вірш, розумієш, що красуватися на п’єдесталі він справді повинен і заслуговує почесне звання кращого вірша про лютий. Вітаємо тебе, Етерніті (вдруге, адже попередній конкурс вона теж перемогла) з почесним першим місцем та нагородою – ваучером поповнення мобільного зв’язку номіналом 50 грн.


А тепер коротко про конкурс «Вірш про березень», який вже давно розпочався. І вкотре пройдемося по головних критеріях, щоб усі розуміли, які твори приймаються і як відбувається подача заявок.


Твори до конкурсу мають бути написані на українській мові, складатися мінімум з восьми рядочків. Автор може подавати будь-яку кількість творів. При цьому, вірші мають бути або унікальними (ні в якому джерелі не повторюватися), або не унікальними (в цьому випадку наш сайт має бути першоджерелом, тобто на всіх електронних джерелах має стояти посилання, що першоджерело твору – наш сайт, тобто містити гіперпосилання на портал «Проба Пера»). Публікуються твори самими авторами з поміткою «Вірш про березень». І останній критерій, вірш має бути саме про місяць березень, тобто передавати природу, красу весни, жіноче свято 8 Березня, тощо.


Переможців твору вибирають, як читачі, так і адміністрація. За кожен твір можна голосувати, тому на основі голосів будуть вибрані 3 кращі публікації, а далі вже адміністрація буде вирішувати самостійно, на свій смак, кращий вірш. Але зловживати голосуванням не варто. Твори опубліковані до конкурсу адміністрація має право постійно розміщувати на сайті. Діє конкурс з 1 по 31 березня, а з 1 квітня автоматично ввійде в дію конкурс «Вірш про квітень». Тому можна не чекати наступної публікації про конкурси, а одразу з 1 числа наступного місяця розміщувати свої творчі доробки. Адже результати ми публікуємо завжди з запізненням, щоб до 5 числа бажаючі змогли ще проголосувати за потенційні до перемоги твори.


Призовий фонд, на кращий вірш лишається незмінним і становить – поповнення рахунку мобільного телефону українського оператора (з самих популярних) на 50 грн. Це є мотиваційна нагорода, щоб автори відчули, що твори цінуються. Але найбільші призи, отримають усі дописувачі, які у нас публікуються, адже ваші твори читають, а читач, оцінювач творчості, потрібен кожному митцю.


Хочеться додати, що нас відвідує близько 1000 людей на добу, тому читачів вже вистачає.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.03.2010 14:27  © ... 

Звичайно, що треба приймати участь. А за рахунок теми, тут ми маємо відкритий горизонт для думок. Інша тема зупиняла би, а тут ми маєм різнобічність. Як писав вище, можна написати про 8 Березня, про весну, про природу... ідей можна придумати мільйони, тому тему не можна назвати нецікавою.

 05.03.2010 13:14  Етерніті 

І ще раз дякую за визнання :)
Хотілося б звернутися до авторів - приймайте, будь ласка, участь в конкурсах! Перемагати, звичайно, приємно, але хотілося б дійсно змагання. Цікаво почитати інші, не свої, роздуми на задану тему, порівняти свої вірші з творами інших авторів. Саме заради цього я і пишу на конкурси. Але коли стаєш єдиним учасником, ентузіазм потрохи згасає.
Можливо, нецікаві теми? Тоді давайте запропонуємо щось більш актуальне, я думаю, адміністрація нас пітримає. Шановні дописувачі, не будьмо пасивними!