08.01.2014 00:22
для всіх
237
    
  1 | 1  
 © Іра Сокур

Власна держава «Майдан»

Ватикан у Римі, Майдан в Україні.

Українці гучно заявляють, що мають свою державу в країні – Майдан. Ті, хто бували в цій державі, пройшовши візовий контроль козацтва, а деякі отримавши вид на громадянство через КМДА, Будинок профспілок чи Жовтневий палац одноголосно кажуть про інших людей, що наповнені добром, гордістю за свій народ, героїчності та мужності і зовсім не схожі на пересічних байдужих українців.

Ця держава, як великий мегаполіс ніколи не спить, але на відміну від вищезгаданих міст замість пафосних нічних клубів тут постійно діяча сцена, замість дорогих машин тут власні ноги, по інколи велосипеди, замість моря алкогольних коктейлів, тут океани гарячого чаю та кави, замість розфарбованих та фальшивих облич тут заспані, втомлені та щасливі, замість лицемірних поцілунків та слів привітання тут щирі посмішки та постійна готовність прийти на допомогу в будь-який момент в будь-якому місці. Замість грошей, що панують в усьому світі, в створеній свідомими українцями країні, панує добро. Доказом того є те, що за роботу Ви отримуєте просто слова вдячності та посмішки та всі інші потреби забезпечується при відсутності паперових взаємовідносин.

Будь-яка держава опирається на свою армію. В цьому аспекті Майдан теж не пасе задніх. Загони самооборони, що створені добровільно з підтримкою військових у відставці, постійно тримають оборону. І для цього їм не треба постійне забезпечення, проходження попереднього навчання чи підпорядкування військовій ієрархії єдине, що вони потребують це жага до волі та бажання і можливість боротися до кінця.

Будь-яка історична епоха описується не лише з точки погляду на якісь події, на політичне та економічне життя, а із аспекту культури. Майданівська культура є симбіозом різноманітних жанрів та видів мистецтва з усіх куточків нашої великої країни. Пісенна спадщина розтягується від українських народних пісень з партизанськими гімнами до сучасних та тільки новостворених творів. На кожному куточку ти спостерігаєш всі види візуального мистецтва - з екранів видніються відеоматеріали, а на всіх поверхнях різними способами приклеєні наліпки, плакати, фотографії, картини, а там де не приклеїно, то намальовано чи написано.

Не дивно, що в такій системі знайшлось місце і для певного міністерства освіти у вигляді відкритого університету з постійними лекціями та студ-кампусом, що цілком можна вважати певним гуртожитком.

Навіть місце для «зоопарку» найшлось, а як ще назвати постійні скупчення на одному і тому ж місті внутрішніх військ, на яких кожну хвилину приходять подивитися, сфотографуватися, щирі дівчата ще люблять запропонувати їм якісь солодощі і спостерігаючи так пару хвилин піти звідси.

Та головний аспект, то розуміння створення такого об’єднання та структури, насамперед, то є відстоювання незалежності України та захист свободи кожного громадянина..На жаль, зараз українці зіткнулися з боротьбою проти своєї ж влади. То є дивно, коли люди не погоджуються з власним вибором та аналізуючи саму проблему явним лишається те, що існуюча система ніколи не забезпечувала нам справедливого вибору своїх керівників, починаючи від фальсифікацій безпосередньо під час процесу виборів і закінчуючи не правдивим та не цілісним висвітленням кандидатів. Тому, будуючи нову країну під назвою Майдан треба не забувати про єдину і головну державу для кожного українця - Україну.


Ще не вмерла України…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.01.2014 11:07  Тетяна Белімова => © 

Гарно написано! Слова людини мислячої, яка вміє не лише описати побачене, але й зробити висновки!
Вітаю у нашому товаристві!
Рада, що маємо таку молодь!