23.08.2018 20:54
для всіх
231
    
  4 | 4  
 © Надія Крайнюк

Вітаю всіх з днем державного прапора України

Вітаю всіх з днем державного прапора України

В Україні періодично порушують питання порядку кольорів на прапорі, закликаючи «перевернути» його. Зокрема, ця тема набула відносно більшого поширення під час Революції Гідності, коли деякі громадські організації та звичайні громадяни використовували саме жовто-сині прапори.



***Я пишу про це не випадково.!4 жовтня 2016 року я брала участь у Марші Нації, який відбувся в місті Києві. На місце збору учасників Маршу прийшли люди, які принесли з собою жовто-синій прапор. Вони не просто стояли, а й активно відстоювали свою позицію щодо свого принесеного прапора. На світлині, яку я зробила, отримавши згоду цих людей, ви бачите саме такий прапор — жовто-синій. Я попросила жінку (вона без головного убору) назвати своє ім’я. Вона сказала: — Миролюба. Звичайно ж я зрозуміла, що це — вигаданий псевдонім. Потім я запитала, на якому сайті, я можу познайомитися з роботою їхньої організації, яка відстоює саме цей прапор. Вона написала мені в записнику, але це була нереальна адреса.



Реакція науковців



Андрій Гречило

У відповідь на поширеність даної проблеми в серпні 2014 року історики-дослідники цієї теми та низка інших науковців опублікували відкритого листа із осудом подібних дій, вказавши на їхню безпідставність і назвавши «провокаціями». Активну позицію щодо захисту синьо-жовтого прапору від даних міфів займає доктор історичних наук Андрій Гречило. Також категоричним був Олексій Руденко:



«Перевертачі прапора» — це ціла секта, яка набирає обертів. Вони стверджують, що наш прапор нібито встановлений неправильно й саме через це у нас зараз і життя йде не так. Вигадують, начебто перевертав прапор гетьман Скоропадський. Не перевертав, жодного документа про це немає. Було чітко прописано, що прапор, який затвердив гетьман у 1918 році, має верхню синю смугу й жовту нижню».



23 серпня 2018 рік

Світлина автора



Смт Шевченкове, 23 серпня 2018 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.08.2018 18:53  Каллистрат => © 

Спасибо за поздравление)))
И я Вас также поздравляю с праздником и желаю Вам в житті всіляких гараздів!)))
А флаг у нас хороший, чтобы там не говорили)))

 24.08.2018 17:44  Тетяна Чорновіл => © 

Дякую за вітання! Я чула й раніше про неточності геральдики в нашому прапорі, що викликало якісь роздуми.

Та, думаю, про це вже пізно говорити. Саме з таким прапором, як зараз, наші воїни ідуть в бій! Саме з ним отримають перемогу! За нього ідуть на смерть, не здаються в ворожих катівнях. Це наше знамено! В даному випадку геральдика відпочиває)

 24.08.2018 09:38  Каллистрат => © 

Свои три копейки о нашем прапоре)))

Работая, я постоянно слушаю проводовое радио и там, в эти дни тоже много разных мнений - разговоров)))

- знаю, что по установившимся правилам европейской геральдики золотой цвет должен доминировать и быть сверху;

- в советское время всегда говорили и писали только "жовто - блакитний" и, никогда наоборот;

- некоторые депутаты утверждают, что флаг перевернули синим  цветом вверх, чтобы прийти к  согласию  с коммунистами, которые тогда и составляли Верховную Раду (как и сейчас, кстати), так ли это было в самом деле, может когда-нибудь расскажут;

- нынешнее расположение цветов мне нравится, символично и красиво, как к этому отнесутся другие - это их дело, нам нам своє робить)))))

- сектатнты были, есть и будут, на то и вера существует;

- точку в этом деле может поставить законодательное утверждение символов;

- кстати,говорили ещё о большом и малом гербах, малый-то у нас, как бы и принят народом, а вот большой лежит в эскизах и всё недосуг им занятся, возможно, что обойдутся и одним малым гербом, как государственным,бог знает;

 24.08.2018 02:44  Борис Костинський => © 

Надя, я вважаю, що кольори українського прапора встановлені вірно: блакитне небо над жовтизною ланів пшениці. Це і є ТИПОВА українська картина. Клімат більшості територій України є таким, що блакитне небо радує око дуже часто. Україна - не Росія і не Британія! А жовті поля пшениці - незмінний символ країни, котра в усі часи була житницею. Ніде в світі нема таких родючих земель і таких аграрних можливостей, як в Україні!
Що ж до перевертнів, котрим не подобається в Україні геть усе, то я б їм радив уважно вивчити долю найяскравішого представника українофобів - Олеся Бузини. Прийде час, коли за перекручування кольорів прапора та знущання над текстом Державного гімну даватимуть строк у тюрмі, як це роблять в США. Але зараз в Україні інші проблеми і нікому поки що немає справи до отих "патріотів", за котрими, скоріше за все, стоять путінські агенти.