24.12.2019 23:43
для всіх
125
    
  2 | 2  
 © Вікторія Івченко

"Cьогодні я стала свідком черги, про яку мені з жахом розповідала одна знайома..."

з рубрики / циклу «Не кидай Батьківщину милу...»

"Возвеличу рабів отих німих... І на сторожі коло них поставлю Слово!" Тарас Шевченко

Cьогодні я стала свідком черги, про яку з жахом мені розповідала одна знайома. Напередодні і с т о р и ч н о ї повірки лічильників гарячої та холодної води, строк яких, за версією комунальників, збіг. Чотири роки пройшло! Вирішила його ЗАМІНИТИ НА НОВИЙ, оскільки осаженілий "загальнодомовий" почав намотувати тисячі - за гарячу і холодну!


Аби на морочитися з "повіркою", мені запропонували п о с л у г у: зареєструвати "новеньких" у відповідних службах. Не безкоштовно, звісно! Ну, що ж... Далі - майже детективна історія: мені почали пояснювати д р у з і та з н а й о м і усі тонкощі-хитросплетіння цієї "повірки". Себто, підтвердіть усі платежі. Зберіть усі копії. ДОВЕДІТЬ, що ви є ви. Далі, якщо у вас немає грошей на "онлайн" реєстрацію за кругленьку суму - вперед! СТІЙТЕ У ТІЙ ЧЕРЗІ. Три години, приміром, аби забрати "на руки" т а л о н ч и к-номер, замовлений онлайн вами напередодні. Далі йдете у другу чергу і стоїте там також години три, аби потрапити до... інспектора. Який уже, нарешті, все завірить і підпише. АЛЕ НАВІЩО МЕНІ ТАКИЙ СЕРВІС, - знизав плечима знайомий продавець кави. - У МЕНЕ ПРОСТО НЕМАЄ ЧАСУ СТОЯТИ В ТАКИХ ЧЕРГАХ. Ні-ні, боронь Боже! Плати удесятеро більше - і ти пан над панами! А "малим отим німим" ДОЛЯ приготована стояти ЦІЛИЙ ДЕНЬ. Без шансу оформити усе онлайн... Бідні люди вже давно звикли до такого ставлення!


Я іноді йду повз великий "а к в а р і ум" в супермаркеті й дивуюся: приготована до з а к л а н н я ЖИВА РИБА не переводиться в ньому. Це означає, що хтось її купує. Напівмертву-напівживу, замордовану транспортуванням до магазину в холодній темній цистерні... ЇЇ ХТОСЬ ЗАЛЮБКИ СПОЖИВАЄ. Не зважаючи на пахощі СМЕРТІ, яка супроводжує цей т о в а р. Просто усі звикли: ЖИВА РИБА ПРОДАЄТЬСЯ!


Познущатися з власних "співвідчизничків"? ЛЕГКО. Розмова ще з одною знайомою, продавчинею кав`ярні, розставила крапки над "І"... Вона - родом із Західної України. Каже, ми шануємося, допомагаємо одне одному... Але далеко не всі такі у східних областях. ХОХЛИ - назва не з приємних. Але - звучить уже як діагноз. Чула далеко не від одної розумної і порядної людини: нація ХОХЛІВ вижити не може. Кожен - сам за себе... Кожен - у свою сторону тягне... І завжди це - ВІД РАБСТВА ВНУТРІШНЬОГО. Від страху. Від неспокою, жадоби, ницості... ВІД ЖЛОБСТВА.


P.S. Таких багато й на Заході, чого гріха таїти! Але, аби виховати НАЦІЮ, потрібні роки. РОБОТИ ОЧІЛЬНИКІВ. СПРАВЖНІХ ПАТРІОТІВ. Маємо, на жаль, протилежне: деградацію та здичавіння, хоч багатих, хоч бідних... Прірва між ними, до речі, фантастична! Саме у нас, в Україні.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.12.2019 21:12  © ... 

Щиро дякую Вам за змістовний коментар! Не сподівалася на таку ВІДВЕРТУ Й ПРАВДИВУ ВІДПОВІДЬ. Зі святом Вас! Сонечко сьогодні вже на літо повернуло... ДАЙ БОЖЕ І НАМ ПРОКИНУТИСЯ. БОЖЕ, ПОМАГАЙ!

 25.12.2019 01:01  Борис Костинський => © 

300 років під московським царатом, 75 років - під московським більшовизмом, 27 років під кланово-олігархічним УКРАЇНОФОБСЬКИМ режимом... Наслідки всього цього Ви описали чітко. А Галичина під Москвою була тільки з 1944-го. Але спротив був аж до початку 50-х. Велика різниця! А щоби ВИХОВАТИ НАЦІЮ потрібні не роки - ДЕСЯТИЛІТТЯ! Та можна цей процес прискорити. Та от чи буде згодна нація на силовий варіант перевиховання?.. Ясна річ, що НІ, якщо питати. Але можна і не питати... ;-)