26.01.2020 22:12
для всіх
154
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Уява – двигун прогресу

Уява – двигун прогресу

Всі маленькі діти нагороджені геніальним даром, який важливо з роками не втратити. Йдеться про уяву. Чому я впевнена, що ця якість так важлива в житті людини? І як мені вона допомагає?

Коли батьки читають казку своїй маленькій дитині, перед її очима постає ціла вистава з правдивими декораціями і справжніми героями. Це уява допомагає малюкові «побачити» все те, що описано в книзі. Потім він вже сам бере в руки іграшки і починає грати. У його руках все оживає: ляльки говорять, машинки заводяться та їдуть. Так карапуз моделює ситуацію завдяки своїй фантазії. Але, ставши дорослим, багато втрачають цей дар. Чому? Вони починають жити з правилами. В цьому немає нічого поганого. Але винайти щось нове по вже відомих правилах точно не вийде.

Треба мислити неформально, без певних шаблонів, так, як це з легкістю може робити дитина. Тільки ця здатність допоможе почати шукати відповіді на питання з різних точок зору і розширювати межі можливого. Тому уява – є основним двигуном прогресу.

Мені фантазія допомагає заздалегідь уявити хід роботи. Так я з легкістю прораховую сильні та слабкі сторони будь-якого проєкту. А значить, є можливість заздалегідь прибрати недоліки. І це допомагає стрімко рости та розвиватися.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.01.2020 09:45  Каллистрат => © 

"Треба мислити неформально, без певних шаблонів, так, як це з легкістю може робити дитина."


Эт точно))))

Потому как, не успел ещё Марк Цукерберг создать свой исскуственный интеллект (кстати, какой национальности он будет?), как по радио уже беспокоятся, что наблюдается нехватка "живых" мозгов))) Всё видите ли у нас держится на программировании и логике и, никакого тебе полёта)))

Да и деткам уже вместо соски дают в руки программную забаву, обращая их с детства в оцифрованых членов общества.

И, после этого, откуда  возьмутся люди, опять с Африки, что ли?)))