21.08.2020 19:08
для всіх
3125
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Тепловий баланс

Тепловий баланс 8 клас

Мета онлайн уроку: ввести під час очного або дистанційного навчання поняття теплоізоляційної системи тіл; розглянути тепловий баланс між тілами в ізольованій системі як наслідок закону збереження енергії в теплових процесах; записати рівняння теплового балансу

У всьому існує баланс. Ми отримуємо рівно стільки, скільки віддаємо.
Індійська мудрість

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть повторно інтерактивний тест з уроку «Способи зміни внутрішньої енергії», щоб пригадати поняття «кількість теплоти».

Тест "Способи зміни внутрішньої енергії"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Способи зміни внутрішньої енергії" під час дистанційного навчання.

Також для засвоєння новому матеріалу нам потрібно пригадати закон збереження і перетворення механічної енергії, який вивчали на уроках фізики у 7 класі. Сформулюйте та запишіть даний закон в робочий зошит.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Тепловий баланс»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграф «Тепловий баланс» §9 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §14 п. 1-2 «Тепловий баланс. Рівняння теплового балансу» за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський». Складаємо конспект.

Розпочнемо з пояснювального відео по темі.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Ізольована система тіл, це така система, яка не одержує і не віддає енергію іншим тілам, а зменшення або збільшення внутрішньої енергії тіл системи відбувається лише внаслідок теплопередачі між тілами цієї системи.


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Які ізольовані системи ви знаєте? Наведіть приклади.
  • Відгукнутись

Слайд 4

В ізольованій системі тіл, у якій внутрішня енергія тіл змінюється тільки внаслідок теплопередачі, загальна кількість теплоти, віддана одними тілами системи, дорівнює загальній кількості теплоти, одержаної іншими тілами цієї системи.

Рівнянням теплового балансу:

Рівнянням теплового балансу

Слайд 5

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний міні-тест онлайн уроку «Тепловий баланс», побудований на основі контрольних запитань параграфа.

Тест "Тепловий баланс"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Тепловий баланс" під час очного або дистанційного навчання.

Слайд 6

Розглянемо задачу з п. 2 «Учимося розв’язувати задачі» з підручника «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» на сторінці 38 та проаналізуємо розв’язок.

Слайд 7

Розв’язування задач

Задача 1 (Вправа 9. Задача 1 з підручника).

У ванну налито 80 л води за температури 10 °С. Скільки літрів води за температури 100 °С потрібно додати у ванну, щоб температура води в ній становила 25 °С? Масою ванни знехтуйте.



Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Уявіть, що ваш клас, всі учні, це – ізольована система тіл. В яких випадках це твердження справедливе, а в яких – ні?
  • Відгукнутись

Слайд 8

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Тепловий баланс», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 9, завдання 2, 3 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 14, вправа 1, 2 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Також законспектуйте розглянуту задачу з параграфу в робочий зошит.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!