11.05.2021 20:49
для всіх
3801
    
  23 | 23  
 © Поліанна М

Потужність і габарити найпотужніших двигунів автомобілів, суден, літаків і ракет

Потужність і габарити найпотужніших двигунів автомобілів, суден, літаків і ракет

А ви знали, що в даний рейтинг найпотужніший двигунів світу увійшла розробка українського інженера?

Найпотужніший двигун автомобіля

Найпотужніший двигун автомобіля Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera – автомобіль з найпотужнішим двигуном. Його потужність складає 1100 кінських сил. Це дозволяє 5-літровому двигуну розганяти автомобіль до величезної швидкості в 410 км/год. При цьому для досягнення 400 км/год авто достатньо всього лише 33, 87 секунди.

Найпотужніший двигун судна

Найпотужніший двигун судна Wartsila-Sulzer RTA96-C

Wartsila-Sulzer RTA96-C – двотактний турбокомпресорний дизельний двигун з потужністю в 108920 кінських сил. Має 14 циліндрів, робочий об’єм – 25480 літрів, хід поршня 2, 5 м, вага колінчастого вала становить 300 т. Wartsila-Sulzer RTA96-C рахується найбільшим поршневим двигуном внутрішнього згоряння.

Найпотужніший двигун літака

Найпотужніший двигун літака General Electric GE90-115B

GE90-115B – авіаційний двигун General Electric літаків Boeing 777, який в свій час навіть був занесений в Книгу рекордів Гіннеса, як самий потужний реактивний двигун. Сила тяги становить 7945 кгс. Вага GE90-115B – 7550 кг. Довжина – 7, 29 м.

Найпотужніший двигун ракети

Найпотужніший двигун ракети РД-171

РД-171 – рідинний ракетний двигун замкненої схеми радянської розробки українського інженера В. П. Глушка. Тяга двигуна становить 740000 кгс. Маса агрегата – 9750 кг. Довжина – 4 м. До 2011 р. РД-171 вважався найпотужнішим у світі. Але вже десять років розробляються більш кращі моделі, хоча по деяких критеріях він все ж лишається кращим.

Нещодавно Ілон Маск назвав кращу ракету у світі, звичайно, після його SpaceX. Це, на його думку, українська ракета-носій «Зеніт». І саме вона була оснащена двигунами РД-171 та його модифікаціями.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.06.2023 08:59  Софія => © 

Клас, дякую за конспект!

 30.05.2021 17:25  Ванкакот => © 

Дякую
Дуже допомогли з домашнім завданням та якщо бути чесним здивували такою цікавою інформацією