01.05.2020 19:19
для всіх
174
    
  2 | 2  
 © Правда (Львів)

Фабрики Генрі Форда в Європі

Фабрики Генрі Форда в Європі
Генрі Форд заклав перший камінь для фабрики в Кельні у 1930 році. Ця фотографія зроблена в 1931.
06.04.1930 | № 13

Ім`я Генрі Форда згадують часто в часо­писах, знають його й наші люди, що вернулися з Америки, бо не один із них працював на його величезних фабриках автомобілів і тракторів.

Тепер Форд з`ясовує, які платні мають робітники в Європі. З його вимоги утворено комітет „XX Century Found“ (Основа XX століття). Цей комі­тет звернувся до Міжнародного Бюро Праці з проханням провести в 12 кра­їнах Європи відповідні розслідування. На цю ціль призначив Форд 25 тисяч доларів.

Зробив він це тому, що вирішив частину своєї автомобільної продукції перевести в Європу. Він каже, що дешеві авта призначені для робіт­ників. Такі розслідування вже проведено й тепер „Ford Motor Company“ (Фордове Товариство Моторів) вирішило зосередити більшість своєї продукції при­значеної для Європи в Кельні в Німеч­чині.

Поки що європейські робітники не в змозі купувати авт, бо їх платні занизькі. Форд на своїх фабриках платить куди ви­щі платні, як платяться в європейських країнах. Найнища платня в нього 16 нім. марок. (В Америці платить від 6 доларів). Само собою, що це приведе до підвищення платень на інших європей­ських фабриках. Та каже Форд, що тут нема чого боятися фабрикантам, бо доб­ре оплачений робітник також стає покупцем і збільшує запотребування ви­робів. До Європи переносить Форд частину своєї продукції, щоб оминути митні перепони.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.05.2020 19:31  Каранда Галина => © 

мені в Форда оцей факт сподобався:

"На одном из заводов Генри Форда бригада работников получала деньги за то, что отдыхала. Это была сервисная бригада, которая отвечала за бесперебойную работу конвейера. Проще говоря — ремонтники. Они получали зарплату, только когда сидели в комнате отдыха. Как только зажигалась красная лампа поломки линии сборки, останавливался счетчик, начислявший им деньги. Во-первых, они всегда оперативно делали ремонт, чтобы быстрее вернуться в комнату отдыха. Во-вторых, они делали ремонт всегда качественно, чтобы им не приходилось покидать комнату в ближайшее время из-за той же неисправности."