18.12.2021 18:30
для всіх
5975
    
  21 | 21  
 © Поліанна М

Вплив теплових двигунів на навколишнє середовище

Вплив теплових двигунів на навколишнє середовище

Теплові двигуни для своєї роботи потребують величезної кількості кисню. Адже під час згоряння палива саме оксиген є головною допоміжною речовиною, яка потрібна для окислення. За статистикою, близько 15-30% усього кисню планети, котрий виробляють зелені насадження, йде на теплові машини. Уявіть, яка це гігантська цифра.

Але це лише початок негативного впливу теплових двигунів на середовище. Під час роботи, як всім відомо, викидається також величезна кількість шкідливих речовин, що забруднюють навколишнє середовищі в кожній із ланок. Пластівці сажі, зола, важкі хімічні елементи вступають в хімічні реакції та формують нові речовини, в тому числі кислоти, що згодом, випадають у вигляді кислотних дощів. Вітер просуває ці частинки на тисячі кілометрів, забруднюючи все навколо. Ці речовини отруюють рослинний та тваринний світ, руйнують людські будівлі, засмічують водойми та ґрунти.

Це все в свою чергу змінює клімат, піднімає температуру світового океану, змінює атмосферу. Глобальне потепління ми вже відчули, а це лише початок. Це усього лише 40 років цивілізації, яка створила пластик та сучасні заводи.

Фосфоресцентні хмари, що утворюються внаслідок викидів метану пришвидшує парниковий ефект, руйнує атмосферу, змінює пропускну здатність озонового шару. Виробники хлорфторвуглеців також не сплять, доповнюючи повітря концентрацією хлору. Це в свою чергу збільшує кількість ультрафіолету, який проникає на планету.

І це усе відбувається в першу чергу через величезну кількість теплових двигунів, які руйнують планету вбиваючи навколишнє середовище. Майбутнього немає, якщо щось не змінити. А це все залежить тільки від нас. Наприклад, потрібно більше вивчати фізику. Це допоможе збільшити ефективність теплових двигунів та навіть знайти альтернативні методи перетворення енергії. Перші кроки зроблені, електромобілі вже мчать по наших дорогах. Але це лише маленький початок. Попереду ще довгий шлях, щоб повернути навколишнє середовище у стан, який мали кілька десятків років назад.


PlayВплив теплових двигунів на навколишнє середовище


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.05.2023 00:59  Софія => © 

 20.12.2022 18:04  Мале => © 

Дякую))