25.05.2021 16:02
для всіх
17386
    
  18 | 18  
 © Дано:

Вправа № 10

PlayВправа № 10

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 10 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 10 до §10 «Графіки рівномірного руху»

1. За поданими на рисунку графіками швидкості руху трьох тіл з’ясуйте, як рухались ці тіла; яке тіло рухалося найшвидше.

Рисунок до Вправи № 10 (1), 7 кл

Відповідь:

Усі тіла рухалися рівномірно прямолінійно. Найшвидше рухалося перше тіло, адже його графік найвище розміщений, найповільніше – третє тіло.

2. Ягуар, наздоганяючи здобич, може короткий час рухатися зі швидкістю 25 м/с. Побудуйте графік швидкості руху ягуара за 5 с спостереження. Покажіть на графіку шлях, який долає ягуар за цей час, і визначте цей шлях.

PlayVideo YouTube

3. На рисунку зображені графіки шляхів для пішохода, велосипедиста й трактора, які рухаються зі швидкостями 4, 12 і 24 км/год відповідно. Який із зображених графіків якому тілу відповідає? Побудуйте графіки швидкості руху зазначених тіл.

Рисунок до Вправи № 10 (3), 7 кл

PlayVideo YouTube

4. Розгляньте графік польоту орла (рисунок) і визначте: а) який шлях подолав орел за час спостереження; б) скільки часу орел відпочивав; в) яку відстань подолав орел за перші 25 с спостереження. Побудуйте графік швидкості руху орла.

Рисунок до Вправи № 10 (4), 7 кл

PlayVideo YouTube

5. Розгляньте графік швидкості руху тіла (рисунок) і дізнайтесь: а) як рухалось тіло; б) якою була швидкість руху тіла на кожній ділянці; в) який шлях подолало тіло. Побудуйте графік шляху цього тіла.

Рисунок до Вправи № 10 (5), 7 кл

PlayVideo YouTube

7. Із рівняння v=(l1+l2)/t знайдіть:

а) v, якщо l1=15 м, l2=20 м, t=10 с;

б) t, якщо l1=1 км, l2=9 км, v=4 км/год;

в) l1, якщо l2=100 м, t=5 хв, v=25 м/хв.

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 10

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!