01.06.2021 15:52
для всіх
2867
    
  2 | 2  
 © Дано:

Вправа № 1

PlayВправа № 1

11 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 1 за підручником фізика 11 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 1 до §1 «Електричний струм»

1. Наведіть приклади споживачів електричного струму. Які перетворення енергії в них відбуваються?

Відповідь:

Обігрівач, електроплита, електрочайник, праска – електрична енергія перетворюється в теплову.

Вентилятор, електродвигун – електрична енергія перетворюється в механічну.

Електрична лампа – електрична енергія перетворюється в світлову та теплову.


2. Нагрівальним елементом праски, до кінців якого прикладено напругу 220 В, за 0, 5 хв пройшов заряд 300 Кл. Визначте силу струму в нагрівальному елементі та опір елемента.

PlayVideo YouTube

3. На рисунку подано вольт-амперну характеристику ніхромового дроту із площею поперечного перерізу 0, 2 мм2. Визначте довжину дроту.

PlayVideo YouTube

4. Що, на вашу думку, спільне в плину рідини та електричного струму? Які фізичні величини, що характеризують рух рідини, є аналогічними силі струму; напрузі; опору; заряду?

Відповідь:

Молекули води подібно рухаються до заряджених частинок, тобто рух їх впорядкований. Сила струму аналогічна до швидкості течії рідини. Напруга аналогічна до різниці рівнів води, що й заставляє воду текти. Опір аналогічний тертю води об стінки труби, по якій вона протікає. Заряд аналогічний молекулам води, що рухаються при протіканні води.


5. Чому одиниці сили струму, напруги та опору пишуть із великих літер? На честь кого вони названі? Які відкриття зробили ці вчені?

Відповідь:

Сила струму – Ампер – названа на честь Андре-Марі Ампера, вченого, який створив першу теорію зв’язку електричних та магнітних явищ.

Напруга – Вольт – названа на честь Алессандро Вольта, котрий винайшов перше хімічне джерело постійного електричного струму.

Опір – Ом – названа на честь Георга Симона Ома, котрий помітив залежність сили струму, напруги та опору, створивши при цьому закон Ома.


PlayВправа № 1

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!