02.11.2021 10:10
для всіх
13040
    
  12 | 12  
 © Дано:

Вправа № 13

PlayВправа № 13

9 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 13 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 13 до §13 «Дисперсія світла. Спектральний склад природного світла. Кольори»

1. Якими здаватимуться чорні літери на білому папері, якщо дивитися на них крізь зелене скло? Яким при цьому здаватиметься колір паперу?

Відповідь:

Букви здаватимуться чорними, папір – зеленим. Адже за звичайних умов чорний колір не відбиває жодного кольору, а білий папір – усі.


2. Світло яких кольорів проходить крізь синє скло? поглинається ним?

Відповідь:

Крізь синє скло проходить лише синє світло, а поглинаються усі інші кольори.


3. Через скло якого кольору не можна побачити текст, написаний фіолетовим чорнилом на білому папері?

Відповідь:

Фіолетовий текст на білому фоні ми не зможемо побачити через фіолетове скло. Адже тоді літери залишаться фіолетовими, а папір здаватиметься фіолетовим.


4. У воді поширюються пучки світла червоного, оранжевого та блакитного кольорів. Швидкість поширення якого з пучків є найбільшою?

Відповідь:

Якщо червоний колір найменше заломлюється, значить швидкість його найбільша, на що вказує формула абсолютного показника заломлення.


5. Скористайтеся додатковими джерелами інформації та дізнайтеся, чому небо блакитне; чому Сонце на заході часто буває червоним.

Відповідь:

Відповіді на ці питання можна знайти у поданому відео.

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 13

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 07.11.2021 15:37  milaM => © 

пізнавально, цікаво