05.02.2023 00:43
18+
96
    
  1 | 1  
 © Борис Костинський

Три сценарії можливого фіналу війни в Україні від Бориса Костинського

з рубрики / циклу «Роздуми»

               

     


Вже майже цілий рік триває путінська війна в Україні. Українська діаспора в США і ми з жінкою, як її частина, страшенно всім цим переймаємося. Кожен ранок в нас починається з перегляду в Інтернеті новин саме з України. Після роботи, перше, що ми робимо, прийнявши гарячий душ, це знову занурюємося в Світову Мережу, де зависаємо на українських темах аж до відходу у ліжко. Шлемо чималі гроші на потреби ЗСУ та звичайних українських громадян, пишемо пости та робимо репости в соціальних мережах, постійно підтримуємо зв`язок з нашими українськіми родичами та знайомими. Отже, тема Батьківщини не перестає ані на секунду набридати нам. Тому я вважаю, що маю право на оголошення моїх думок стосовно того, що може чекати Україну у майбутньому.


Отже три моїх сценарії фіналу цієї, найстрашнішої для України з часів Другої Світової, війни.


Сценарій перший - ОПТИМІСТИЧНИЙ. США та Європа дадуть Україні таку кількість і такої зброї, щоби ця війна закінчилася, як і прогнозував голова ГУР пан Буданов, до осені поточного року. Україна виганяє усіх москалів з усіх, окупованих ними, територій і Путін, або той, хто буде на його посаді, підписує капітуляцію. Захід дає купу грошей на відновлення всього понищенного, РФ починає платити колосальні репарації і щасливі українці загоюють душевні та тілесні рани і стають до нормального життя у, швидко відроджуваній ними та союзниками, країні. {#}


Сценарій другий - ПОМІРКОВАНИЙ. США та Захід дадуть тільки таку і тільки стільки зброї, аби Путін не переміг, а Україна не програла. Війна стає страшенно виснажливою для України та союзників і українське суспільство приймає ідею, що території, котрі вже втрачені, треба обміняти на сякий-такий мир. Нехай і не на занадто довгий. Заморожений військовий конфлікт повністю влаштує і Америку, бо таких шалених грошей на Україну, як нині, витрачати вже буде не потрібно, але, оскільки Путін залишиться у Кремлі на довгі роки, то загроза Європі не зменшиться, а значить члени НАТО і надалі потребуватимуть все нових американських озброєнь, що вкрай добре для економіки США. Плюс скраплений газ, котрий європейці будуть купувати у Вашингтону, бо російський газ залишатиметься під забороною.

Дуже зрадіють цьому варіантові і українські чоловіки, котрим дозволять перетинати кордони, аби долучитися до їхніх сімей, що перебувають у Європі та в інших країнах прихистку українських біженців. Певна кількість українок (чи навряд дуже велика) захоче повернутися з екзилю до Батьківщини, що теж буде гарною річчю для їхніх чоловіків. Зрадіють миру і українські можновладці, бо американський антикорупційний тиск на них різко зменшиться. Зрадіє і сам Зеленський - його вважатимуть справжнім героєм (бо "не втік!") і точно оберуть на новий термін.

Якщо вірити у конспірологічний сценарій про "Нову Хазарію" на Півдні та Сході України (якраз на територіях, що вже окуповані Путіним), то мають зрадіти ПОМІРКОВАНОМУ варіанту і в Ізраїлі, котрий колись-таки отримає рахманну землю для переселення євреїв, що вижили в результаті можливого у майбутньому ядерного конфлікту з Іраном. {#}


Сценарій третій - ПЕСИМІСТИЧНИЙ. Путін збирає сотні тисяч чмобіків, підганяє тисячі, хоч і іржавих та старих, але танків та гармат і оточує все українське військо на Донбасі. Під загрозою знищення опиняються десятки тисяч українських військовослужбовців і "Вашингтонський обком" просто примушує Зеленського (або Єрмака, котрий нині виглядає РЕАЛЬНИМ президентом України) підписати з Путіним акт про повну та безумовну капітуляцію. Українці з плачами та прокльонами з тим погоджуються і починають повертатися до сякого-такого мирного життя - без "Новоросії" (чи то "Нової Хазарії"), але вже з постійним світлом, теплом та Інтернетом. Розлучені сім`ї, так чи інакше, з`єднуються і починають якось собі жити. Українці потроху звикають до нової ганьби (скільки тієї ганьби вже було в історії гаретної України!) та помалу готуються до нової агресії Москви. В цьому випадку у Зеленського вкрай не багато можливостей втриматися у кріслі президента і його міняють. На кого? Знаючи телепкуватість пересічного українського виборця, котрого обдурити, що, пардон, два пальця обісцяти, не виключаю, що на Андрія Єрмака, котрий, фактично, вже не один місяць повністю керує "ВІРТУАЛЬНИМ" Вовчиком, а разом із ним, і всією Україною.

Так, це ВКРАЙ мерзенний сценарій і я не хочу вірити в його реальність, але... Але, але, але... {#}


Ото такі мої міркування, пані та панове. Ясна річ, що я - не баба Ванга, не голова ЦРУ чи ГУР, тому можу і помилятися. Навіть СТРАШЕННО помилятися... Втім, що було, ми з вами, шановні, бачили, а що буде, дуже сподіваюся, що побачимо. Менше з тим, в любому випадку - слава Україні! {#}


04.02.23р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.08.2023 17:08  © ... 

З моменту написання цього тексту пройшло пів року і так воно зараз виглядає, що американці таки продавлюють ПОМІРКОВАНИЙ варіант закінчення російсько-української війни. В принципі, це не дуже дивує, якщо бути обізнаним у головній тезі американської геополітичної стратегії - ТАКТИЦІ КЕРОВАНОГО ХАОСУ. Якщо говорити звичайною мовою, то йдеться про ловлю риби у каламутній воді. США - майстри в цьому. Бенефіти для Вашингтону від "корейського варіанту" закінчення (призупинення?) російсько-української війни безсумнівні. Єдине, що, після нового пришестя до Білого дому путінського агента Трампа, є дуже велика ймовірність, що цей симпатик Кремля та Луб`янки може поміняти "корейський варіант" на "в`єтнамський", коли Америка просто тікає геть і залишає вчорашніх союзників на поталу їхнього ворога. Але будемо вірити, що DEEP STATE таки не допустить "руду бестію" до опанування ним президенства вдруге. Та з огляду на те, що у війні завжди треба готуватися до найгіршого сценарію, було б вкрай слушно, аби Україна на цей момент могла б різко шваркнути по столу козирем у вигляді ядерної бомби. Як на мене, цей, неначе повністю фантастичний варіант, міг би стати абсолютно рятівним для держави, в котрої не залишається ніякого іншого виходу, окрім загибелі.