02.05.2023 12:12
18+
63
    
  2 | 2  
 © Казіміров Ігор

Парадигма у навчанні

Парадигма освіти - провідний підхід до вибору змісту, форм організації освіти, спосіб навчання та виховання (Wiki)
Атрибути - характеристики об`єкту, що допускають їх перевірку (Wiki)

Парадигма ХХ сторіччя у навчанні

  1. Навчити користуватися літературою, навчитися думати та навчитися вчитися.

  2. Оцінювання. Оцінки: задовільно, добре, відмінно.

  3. Орієнтація навчального процесу на самого відсталого учня, з метою поставити йому - задовільно.

Така парадигма зумовлена недостатньою кількістю інженерів, хоча б яких-небудь, переважно в ручному виробництві, де потрібно керувати кожним виконавцем.

Атрибути: крейда та дошка - в навчанні, кабачкова ікра, любительська ковбаса - в побуті.


Парадигма ХХІ століття в навчанні

  1. Опанувати знання, уміння та навички за фахом, навчитися створювати обґрунтовані рішення за фаховим напрямом. Навчитися керувати колективом виконавців.

  2. Оцінювання. Бальне оцінювання компетенцій, які були набуті в процесі навчання. 100 бальна система оцінювання.

  3. Орієнтація навчального процесу на здібності кожного конкретного учня. Рівень завдань при навчанні, повинен бути орієнтований на здібності кожного студента, що потрібно для того, щоб не втратити зацікавленість обдарованих студентів спрощеним підходом при виборі завдань.

Така парадигма зумовлена збільшенням складності технологій та обладнання у переважно автоматизованому виробництві, коли потрібно приймати рішення відповідно керування складним технологічним процесам, та складним автоматизованим обладнанням, а також керування виробничим колективом в умовах дефіциту часу для прийняття рішення.

Атрибути: комп`ютер - в навчанні, “штучні” продукти харчування - в побуті.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!