19.01.2014 14:06
для всіх
479
    
  3 | 3  
 © Бойчук Роман

Поетичний відгук на збірку поезій Володимира Сірого

Поетичний відгук на збірку поезій Володимира Сірого
Христос Хрестився!
В ріці Йордан!

З Днем народження Вас, пане Володимире!
Здоров"я міцного Вам, натхнення і здійснення всіх мрій. І всього Вам тільки най-най... - кращого!

Тет-а-тет,

На одинці зі словом*,

Цей поет

Веде тиху розмову,

Наче сповідь, з пером у руці.

Він плекає лози пагінці...

Їх дует -

У цій збірці, панове!


З перших строф

Перехоплює подих:

В них любов

До життя, до природи,

Там де річки живої габа**

Загадково мовчить, а слова

Всі, немов

Задивились на воду.


Творчі дні***

З́авжди в пошуках рими;

Йде у світ

Слів свої пілігримом.

У натхненні себе віднайшов:

В його ліриці чиста любов,

Наче сніг,

Наче квітка калини.


Сам на сам,

На одинці зі словом*,

Написав

Він про дивні розмови****

З тихим ставом й зеленим листом...

Серце автора з́авжди десь там,

Де весна

Почувається вдома.


Серця стук

Відчувається в віршах,

Мов струмок

Ллється лірика ніжна.

Відкорковане з серця вино*****

Вуст читацьких торкнутись дано -

Мов ковток

Дару даного з Вище.


Назва збірки "НА ОДИНЦІ ЗІ СЛОВОМ". Поет - Володимир Сірий.


** 

"...Ще небеса високі

Дрімали на деревах,

І ніжки банив спокій

У росах кришталевих,

Габа живої річки

Мовчала загадково,

Ішло світання пішки

Туди, де спало слово..."

                  "На березі любові"


***

"...О, творчі дні, повік благословенні!

Ласкаве сонце, небо голубе...

Я кожну мить знаходжу у натхненні

Хоча б маленьку часточку тебе."

                   "Творчі дні"


****

"Вчуйте, трави шепіт сонця, що цілує роси ранні

І возносить світу долю у небесну глибочінь,

І у тиші вечоровій всім повідайте коханим,

Як то добре, коли серце не затьмарить зради тінь..."

                     "Дивні розмови"


*****

"Відкорковане серце тобою,

Ледь надпите любові вино,

Ще учора іскрилось воно,

А сьогодні мутніє журою..."

                     "Відкорковане серце"

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.01.2014 12:48  Мальва СВІТАНКОВА 

Чудовий відгук про прекрасну поезію))

 19.01.2014 20:48  Сашко Новік => © 

цікаво

 19.01.2014 15:56  Віктор Насипаний => © 

ДОБРЕ НАПИСАВ, РОМЧИКУ! Я РАДИЙ, ЩО МІЙ ЗЕМЛЯК ВИДАВ ХОРОШУ ЗБІРКУ. БАЖАЮ, ЩОБИ ВОНА ЗНАЙШЛА СВОГО ВДЯЧНОГО ЧИТАЧА. БО ПИШЕ ДІЙСНО ХОРОШІ, ЩИРІ, ЯСКРАВІ ВІРШІ. МОЄ ШАНУВАННЯ!