06.12.2015 20:05
для всіх
347
    
  6 | 7  
 © vedika.ru

Психологічна захищеність

переклад

Що робити, якщо Вам наносять шкоду саме вербальним способом? Усі добре знають, що слово і лікує, і калічить…

Психологічна захищеність - це ознака зрілої особистості. Складається вона з таких параметрів, як рівень інтелекту, емоційна стійкість, психічне здоров`я, смиренність і відсутність прихильності.

Ряд методів допоможе всім, за бажанням, розвинути ці якості і позбавить від безглуздих втрат психічної енергії.


Метод «Вентилятор»

Проаналізуйте, що саме Вас дратує або засмучує. Згадайте все до дрібниць: слова, жести, інтонації. Закрийте очі і згадайте все це в найдрібніших деталях, знову проживіть момент «удару». При цьому уважно аналізуйте - яка частина тіла реагує найбільше, і як саме? Жар, стиснення або зміна в диханні? Уявляйте візуально дуже сильний вентилятор між Вами і агресором. Він включається і зносить слова опонента в різні боки. Складіть праву руку в дулю, накрийте її лівою рукою і направте її на агресора. Таке положення пальців - сакральне і є дуже потужним захистом.


Метод «Акваріум»

Уявіть товсту стіну акваріума між Вами і агресором. Він говорить щось неприємне, але Ви тільки бачите, як рухаються його губи, а слів не чуєте. Адже за стінкою акваріума вода, тому з рота агресора виходять тільки бульбашки повітря.


Метод «Діснейленд»

Психологічний удар можна пом`якшити, якщо зрозуміти, що всі люди - діти Божі. Ви ж не станете ображатися на маленьких дітей? Уявіть, що ваш агресор - це маленька дитина. Він сидить в пісочниці, одягнений в дитячий одяг, тримає в руці брязкальце і вередує. Він говорить всі ті слова, які поранили Вас, дитячим примхливим голосом. Ви, як мудра доросла людина, не станете на нього ображатися, а поставитеся поблажливо до цих забавних дитячих витівок.


Метод «Театр абсурду»

Активно «робіть з мухи слона». Тобто ще більше гіперболізуйте те, на що агресор тільки натякає. Ні в якому разі не намагайтеся заперечувати, а навпаки - всіляко підтримуйте опонента, доводячи це до абсурду. Не допускайте і тіні роздратування або агресії, це буде ще більше дратувати агресора і він, врешті-решт, втратить контроль над ситуацією. Головне завдання: змусити всіх сміятися.


Метод «Театр ляльок»

Уявіть, що люди, які Вас чіпляють - всього лише ляльки, а Ви - глядач цього театру ляльок, що спостерігає за подіями заради власної розваги. Уявляйте все це, поки Вам не стане смішно - це буде ознакою того, що метод спрацював.


Метод «Океан спокою»

Уявіть себе океаном, який приймає багато бурхливих річок, але залишається при цьому нерухомим. Концентруйтеся на диханні і на м`язах обличчя, по можливості намагаючись розслабити їх.


От і все, сподіваємося, що ці прості прийоми будуть вам корисними і ваше життя стане більш гармонійним і щасливим. Успішної практики!

 

Автор – vedika.ru



15.03.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.12.2015 18:33  Марієчка Коваль => © 

метод "Театр абсурду", думаю, діє. Цікаво.

 07.12.2015 10:26  Олена Вишневська => © 

Олечко, от спасибі Вам величезне! Головне не забути вчасно скористатися цими порадами і розвіяти образу від негативу, як вітер по полю розвіює пил)))

 07.12.2015 09:11  Ганна Коназюк => © 

Дуже слушні поради))
Гадаю, обов"язково ними скристаюся!
Сподобався метод "вентилятор", та от не впевнена, що зможу агресору дулю показувати...)))

 07.12.2015 08:21  Тетяна Белімова => © 

Мені шкода людей, схильних до агресії. Я розумію, що за агресивним поводженням і претензіями до всього світу стоять неподолані внутрішні проблеми і комплекси, самотність і невміння будувати діалог. 

Поради слушні. Особливо сподобалося про дитячу пісочницю)))))) 

Треба берегти себе від агресивно налаштованих. Життя прекрасне і досконале. Краще витрати свій час на його пізнання))

 06.12.2015 22:29  Суворий => © 

А ще раджу всім освоїти метод тьо-гері (удар метелика). Наносите удар самурайським мечем намагаючись перерубати супротивника навпіл прямо посередині. Під час удару руки й ноги витягуються в боки так, що стають схожими на крильця метелика в польоті. Дуже ефективно...