22.06.2021 13:19
для всіх
5756
    
  10 | 10  
 © Дано:

Вправа № 13

PlayВправа № 13

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 13 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 13 до §13 «Коливальний рух. Амплітуда, період і частота коливань»

1. Під час коливань тіло рухається від крайнього лівого положення до крайнього правого. Відстань між цими двома положеннями становить 4 см. Визначте амплітуду коливань тіла.

Відповідь:

А=4 см:2=2 см.


2. За хвилину маятник здійснив 30 коливань. Визначте період коливань маятника.

PlayVideo YouTube

3. Період коливань дорівнює 0, 5 с. Визначте частоту коливань.

PlayVideo YouTube

4. Скільки коливань здійснить тіло за 2 хв, якщо частота його коливань становить 4 Гц?

PlayVideo YouTube

5. Наведіть не згадані в параграфі приклади коливальних рухів. З’ясуйте, які це коливання: затухаючі або незатухаючі.

Відповідь:

Коливання листочка на дереві – затухаючі коливання.

Коливання «двірників» у автомобілі – незатухаючі коливання.


6. Поплавок, що коливається на воді, піднімається та пірнає 6 разів за 3 секунди. Який шлях подолає поплавок за хвилину, якщо відстань між його крайніми положеннями становить 5 см?

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 13

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!