07.05.2023 20:01
18+
83
    
  3 | 5  
 © Борис Костинський

Український Інтернет та українська ментальність

Український Інтернет та українська ментальність

з рубрики / циклу «Роздуми»


В українському сегменті Інтернета я "завис" ще з часів Революції Гідності, тому вивчив цей предмет доволі добре. Певні думки стосовно тенденцій на головних українських інтернет-ресурсах з`явились в мене давно, але особливо гостро роздуми про те, що відбувається в укранських електронних ЗМІ, почали пекти мене з початком інтервенції московитів в Україну 24 лютого 2022-го року.

Думка перша. Мені чітко стало очевидно, що власне українців серед тих, хто коментує події на фронті і в тилу, майже нема. Абсолютно українським сайтом можна визначити тільки "Говорить Львів", де відвертою зіркою є полковник Петро Черник, чиї коментарі можна слухати годинами, настільки вони цікаві та глибокі. Попри ж галичан, на всіх інших українських сайтах у Ют`юбі домінують, або євреї, або "харошиє рускіє". Гордон, Портніков, Ганапольський, Арєстовіч, Фєйгін, Даша Щаслива, Бабчєнко, Голованов, Кісєльов, Яковіна і так далі, і таке інше. Чому так? До війни геть усі українські ЗМІ були в руках олігархів, котрі, як всім у світі добре відомо, нічого спільного з українцями ніколи не мали і мати не збираються. Саме цим фактором визначався раніше і визначається по сьогодні їхній підбір журналістів на власні інформаційні ресурси.

Думка друга. Українці, в їхній тотальній більшості, абсолютно толерують все те, про що я сказав вище. Масово домінує головна ідея "зелених" - "КАКАЯ РАЗНІЦА?". Хтось, можливо, закине мені: "А дійсно - яка різниця?" Відповім сходу! Сьогодні взнав з американського інтернет-ресурсу, що Польща в 2030-му році стане економічно багатшою за Велику Британію. А знаєте, панове, в чому секрет польського "економічного дива"? Перш за все, в тім, що полякам ніколи і ні за яких умов не здавалося навіть і однієї секунди, що мова, історія та культура Польщі ніякого особливого значення для них не мають. А Ізраїль? Хіба в цій державі, де фактично всі роки її дуже не легкого існування домінують сіоністи (читай, ультра-націоналісти), хтось зможе безкарно бовкнути десь, що, мовляв, яка різниця, якою мовою говорити і яку віру сповідувати?.. Ну, от вам і секрет того, що Ізраїль має таку могутню економіку та одну з найкращих армій у світі.

Думка третя. Ця думка гірка. Панове, дивлячись на те, що робиться в українському Інтернеті, я не вірю у гарне майбутнє України. Якщо навіть відкинути страшенну демографічну катастрофу, що вже очевидна не тільки демографам з Національної Академії Наук, Україна, як держава, ніколи не буде реально САМОСТІЙНОЮ за отакого виборця, котрий ладен сприймати за власних провідників пройдисвітів, перевертнів та прихованих українофобів!


07.05.23 р.

Рочестер, штат Нью-Йорк, США

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 07.05.2023 21:54  Валентина Красновид => © 

Душа болить за Україну! Але, згодна з Вами... Бо така є гірка правда!