16.04.2019 16:34
для всіх
170
    
  5 | 5  
 © Суворий

Назустріч виборам: Не робіть з мене ідіота

інтерв’ю з старожилом

Преса в США з`явилася ще задовго до проголошення Незалежності. А один з батьків-засновників Бенджамін Франклін був навіть видавцем періодики в Філадельфії. І щоб зацікавити читачів та враховуючи тогочасний брак на людей пишучих, редактори дуже часто друкували різні дописи від імені простих людей: заміжніх жінок, панянок, солідних бізнесменів, інтелігенції, проповідників різного толку. Таким чином під купою псевдонімів (а в той час мало хто друкувався на злобу дня персонально) часто приховувався один і той же автор. Кому цікаво, може полистати пречудову біографію Бенджаміна Франкліна авторства Уолтера Айзексона, де описано в деталях, як цей процес відбувався. Талановиті люди непогано заробляли. Після оголошення Незалежності та війни з Англією, з якої США вдалося видертись в ролі переможця, розпочалися виборчі цикли, в яких активну роль відігравала періодика. Преса і псевдо-дописувачі вели завзяту війну підігруючи або шкодячи кандидатам.

Наслідуючи кращих з кращих спробуємо взяти інтерв’ю в старожила. Розпитати його про життя-буття, погляди на минуле та що нам очікувати в майбутньому. Зокрема прискіпливо дослідити інтелектуальний передвиборчий вінегрет в його, переповненій досвідом, голові.


Чому Ви відмовляєтесь голосувати за чинного президента?

Ви мене за ідіота маєте? Я ж в інтернеті з 2004 року. Українська Правда, Громадське телебачення, Схеми. Я все листаю… Мені ж 5 років розказували, що він наживається на війні. Що окрім магазинів Рошен в країні нічого не розвивається. Корупції побільшало, скрізь свої. Наших нема ніде. Тільки його. Дерибан. Що все найкраще справа рук волонтерів, а всі проколи - виключно робота влади. Я ж не геть того? Ховається від людей, бізнес не продає. Ви мене не зомбуйте…

В 2004 Ви були за Ющенка? Стояли на Майдані?

Так. Ні… Не стояв. Але мерз. За Ющенка. Лєнточку носив. Не пам`ятаю яку, але носив.

І як Вам Віктор Андрійович тоді?

Та слабак. Нюня. Україні потрібний сильний президент, щоб міг скрутити в баранячий ріг. А цей щось… Не сало, не м`ясо. Якби обрали Юлю може щось і було б з того…

Так обрали ж через 5 років сильного Януковича?

Нє, ну Ви вже не перегинайте палку. Два рази в тюрмі сидів. Да характер мав, але все ж під себе гріб. Не знаю, хто за нього голосував в другому турі. Юлю прокатили знову…. Але то вже була не та Юля. Не подобалась тоді мені. Скурвилась. Не голосував за неї.

Ого? Накінець знайшовся хоч один, хто голосував за Віктора Федоровича.

Та хєр його знає. Щось ті демократи тоді загралися. Долар же ж скочив. Куди він скочив? Не пам’ятаю… Сильно скочив.

Так тоді ж світова криза вибухнула. Всім дісталось…

Та якось здалося. Та набридло це все. Хотілося стабільності, покращення життя хотілося. Голосував не за, а… А.. Проти. Ну знаєте, як це буває. Хто ж міг знати, що так все обернеться.

І за кого збираєтесь голосувати на цих виборах?

(Сміється) Не ловіть мене… За тих, хто наживався на війні 5 років, не проголосую нікагда.

Але ж другий кандидат без досвіду, точніше з дивним досвідом, російськомовний.

Ви пойміть. Я українець. Я за українську мову, в державі має бути одна державна мова, жовто-блакитний прапор та герб. Але по чесному: не бачу нічого поганого в російській. Прикольні відео, серіали можна глянути, фільми з нету. Я розумію, Ви натякаєте на Квартал. Вони прикольні. Дивлюсь концерти, є дуже класні… Критикують владу, як ніхто, до речі. І до речі все те саме говорять, що й пише інтернет. Прогресивний, а не оті запроданці. Тільки в більш популярній формі.

Це не ганьба для Вас, що Вашу державу буде представляти комік?

Ганьба для політиків, що серед них не знайшлося жодного гідного. Для держави це честь. Апофеоз демократії. Втремо носа усім, хто в нас не вірив.

А якщо він не впорається і стане тільки гірше?

Гірше і так буде. Трошки гірше ніж гірше це те саме гірше. До гірше мені не звикати. Зараз долар рвоне огого після виборів. От побачите.

То може краще проголосуєте за того, хто зупинив війну?

Та то волонтери зупинили війну. Все розікрали сволочі. Якби не люди – Путін був би вже в Карпатах. В інтернеті правильно писали. Кумівство і воровство. За кого голосувати?

А Вам не здається, що українців надурили серіалом про слугу народу? Голобородько, кажуть, не справжній?

Не робіть з мене ідіота кажу Вам. Думаєте я не можу відрізнити серіал від виборчого бюлетеня? Ясна річ, що Голобородька не існує, а платьожки існують. А хочеться навпаки. Того й піду на вибори і виконаю свій громадянський обов’язок.

Досягнення діючого президента: Томос для України?

Знаєте всі старожили, як я, переконані християни-атеїсти. Віра для нас – це двічі на рік: Різдво-Паска. Плюс ще який день, коли не можна працювати. Нє ну з віком починаєш до церкви заглядати, але я ще молодий, хоч і старожил. Встигнеться… Але релігія – це вкрай важливо. Особливо для молодого покоління, яке геть втратило повагу до нас, до старожилів, і не вилазить з інтернету.

З Ваших останніх слів вихожить, що молоді ще не готові брати владу в свої руки?

Нє, ну не хапайтесь за слова. Треба обрати молодих, з незаплямованою репутацією. Треба дати їм шанс.

Шанс зганьбитися? Крім того українці з перших днів починають ненавидіти своїх президентів. Вам не здається, що молодий кандидат, якщо переможе, марно втратить свою добру репутацію?

Хай як хоче… Це його справа. А на рахунок ганьби. Якщо нікого не посадить з перших днів – втопчемо в лайно, як завжди. Не знизить ціну на газ – особисто вийду на Майдан. Я вже мерз, ще померзну. І хай начувається, якщо на Українській Правді, Громадському телебаченні чи Схемах щось напишуть. Народному гніву не буде меж. Чемодан – Ростов – Росія. Слава Україні!

Героям Слава! 

Дякую.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.04.2019 10:38  Костенюк => © 

Вже сама думка, що існує небезпека знущання над українцями з появою проекта "Ze", породжує бажання надавати авторм по пикам!

 17.04.2019 01:47  Борис Костинський => © 

Так, Ви взяли типового прихильника Зеленського. Але ж є ще і реальні ватани, котрі сподіваються, що єврей покладе кінець українізації. А ще є Беня Коломойський, котрий мріє повернутися з Єрусалиму до Києва і знову почати крутити свої гішефти на гоях-телепнях... А є ще і типова та традиційна українська старшина, на кшалт Гриценка, для котрої Україна тільки тоді - "понад усе", коли вони - з булавою. А, як ні, то нехай воно усе згорить!

Казав, кажу і буду казати: стан, в котрому знаходиться українська нація - постсовковий. Плюс майже 300 років перебування в Російській імперії. Які вибори, панове?! ХТО може щось обирати?! Я знаю, що кажу нереальні для України речі, але порятунком в цій ситуації можуть бути тільки два варіанти:

1. Режим зовнішнього керівництва з боку США, по типу того, що є в Іраку та Афганістані. 2. Військова диктатура не менше, ніж на 10 років. Але для першого потрібно, аби Америка окупувала Україну, а для другого потрібні власні "чорні полковники", котрих я поки що в Україні не бачу. Приклад Чилі, Греції, Туреччини та зовсім нещодавно - Єгипту показує, що в країнах з низьким середнім рівнем інтелекту електорату, військові можуть стати чи не єдиним порятунком від хаосу, котрий приносять популісти та пройдисвіти.

 16.04.2019 21:35  Каранда Галина => © 

Добре. А тепер давайте таке саме, але навпаки: хай старожил у вас інтерв`ю візьме)))
Дебати - так дебати!))

 16.04.2019 16:55  Каллистрат => © 

Ага! Так и есть )))))