13.10.2019 13:15
для всіх
158
    
  1 | 1  
 © Лілія Ніколаєнко

Корона сонетів «Вінець для музи»

Корона сонетів «Вінець для музи»

Друзі! Колеги по перу! Маю для вас сюрприз. Нарешті збулась моя мрія – я написала королівський вінок сонетів.


Корона сонетів – це надскладний і рідкісний жанр. Прикладів написання такого твору у світі не більше десятка. Корона сонетів складається із центрального (магістрального) вінка, у якому кожен сонет являється магістралом ще для окремого вінка. Всього корона налічує 15 вінків сонетів.


Усі вінки пов’язані не лише змістом, а й спільними римами. Магістральних рим чотири, до кожної із них слід підібрати більше 100 різних слів. Решта рим корони теж не мають повторюватися. Саме в цьому полягає і складність, і багатство такого твору.


Одразу скажу, що моя корона не є чисто канонічною, хоча я намагалася писати сонети, дотримуючись відповідних вимог канону. Проте, як на мене, у такому складному творі набагато важливішу роль підіграє краса, драматизм та милозвучність словесної музики, аніж її форма.


Більшу частину корони сонетів я написала менш, ніж за рік. А нині мені важко повірити, що вона існує. Весь цей нелегкий час мене переслідували сумніви – чи оцінить хтось цю працю? Чи потрібна світові ще одна корона, якщо вона не справжня, а лише словесна? )))


І зрештою, королівський вінок написаний. Яким він вийшов – судити читачам. Сьогодні розпочинаю публікацію корони сонетів на сайті «Проба пера». Сподіваюсь, вам сподобається моя праця. Сьогодні – перший сонет.))

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!