21.10.2019 18:41
для всіх
106
    
  4 | 4  
 © Лілія Ніколаєнко

Сонет IX. Корона сонетів «Вінець для музи»

Магістральний вінок

Сонет IX

Чому ж така жорстока ти, богине?

Навіщо, музо, маниш на таран?

Сховався під обличчям янголиним

Підступний змій, що поневолив рай.

 

У вирву мрій без каяття порину, 

Хоч знаю – із піску цей дивний храм.

Лишив мені Пегас лише пір’їну.

У віршах-снах ятряться сотні ран.

 

Рукописи палають в пічці Бога.

У задзеркаллі німота кричить.

Ніхто не прийде і не дасть нічого.

 

Тяжіє над душею тінь століть, 

Поезії молюсь аж до знемоги, 

Натхнення-мука до небес горить.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.10.2019 23:08  Костенюк => © 

У мене також скаладні віднрсини з Евтерпою, але я давно їй скорився. Дуже відверто написано!