20.10.2019 11:39
для всіх
99
    
  2 | 2  
 © Лілія Ніколаєнко

Сонет VIII. Корона сонетів «Вінець для музи»

(Магістральний вінок)

Сонет VIII

Закутій болем, ніби Прометей, 

Душі так важко споглядати зорі.

Жадаючи небес, німий Орфей

У ноти переллє любов і горе.

 

Моя жага – театр і Колізей, 

Імперія римованих історій.

Талан мій і талант – чужий трофей.

Для вічності життя – лиш крапля в морі.

 

О, музо! Забери сумнівний дар, 

Зніми з очей полуду, хай прокинусь!

Отруєний прокляттям твій нектар!

 

Краса – лише оманлива личина.

Твоя прихильність – заважкий тягар.

Чому ж така жорстока ти, богине?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!