02.03.2020 14:24
для всіх
128
    
  1 | 1  
 © Вікторія Івченко

У Києві здійснено перевидання книги І.О.Белебехи "Світоглядні перлини Української Національної Ідеї"

У Києві здійснено перевидання книги І.О.Белебехи «Світоглядні перлини Української Національної Ідеї»
"Не питай, що для тебе зробила Україна! Думай про те, що зробив ти для неї? Мусимо зрозуміти, що Україна - наше дитя: яку ми збудуємо, так і буде в ній жити. У 1991 - 2013 рр. ми дуже погано будували Україну. Дали повну свободу антиукраїнським силам. Тому погано живемо. Пора взятися за розум і навести порядок у своїй хаті".
Іван Белебеха, доктор економічних наук, професор.

На початку 2020 року було здійснено перевидання наукової праці "Світоглядні перлини Української Національної Ідеї" ("Як побудувати Національну, справді Незалежну Українську Державу") відомого науковця і громадського діяча Івана Олексійовича Белебехи. Передмову до цієї книги написав Народний художник України, незалежний історик, поет і філософ Микола Сергійович Сядристий, ініціатор цього перевидання. .


Замість передмови: Що робити? (частина перша)


У своїй книзі "Близнецы-братья", яка була видана у 2017 році, я, підсумовуючи діяльність головних злочинних диктаторів XX століття - Леніна, Гітлера і Муссоліні, - писав: "В людській історії пророчий Розум мислителів та фантастична Тупість і обмеженість наївних і обманутих народних мас існують в часі паралельно. Совєтська, тобто ленінська влада була різновидністю нової політичної інквізиції, яка у вигляді ЦК КПРС і ГУЛАГа постійно і невтомно висловлювала "своїх" Джордано Бруно і Галілео Галілеїв та їх однодумців. І тому вона, використовуючи необмежений терор, так довго трималась і, на жаль, до цих пір ще не померла, а лише мімікрувала, перевдяглася, використовуючи (але вже в нових умовах) відсутність тверезого мислення і небажання думати у вирощених нею рабів. Бо історія, як завжди говорили історики, мислителі і філософи, повторюється.


Понад 40 років передплачую газету "Сільські вісті". На сьогодні - це єдине видання, яке непорушно стоїть на захисті правди і свободи, доносить читача неспотворену інформацію про складне життя в Україні. Газета ніколи не боялась і не боїться показати політиків усіх рангів та їх неправедні діяння без ретуші. На першій сторінці під рубрикою "Дослівно" газета постійно подає думки авторитетних людей про біди сучасної України, спричинені діями влади, яка розвалює державу і грабує народ. Наприклад, видатна українська поетеса Ліна Костенко стверджує: "Вічна парадигма історії: за свободу борються одні, а до влади приходять інші. І тоді настає лукава, найпідступніша форма несвободи, одягнута в національну символіку, зацитькана національним пафосом, вдекорована атрибутам и демократії".


"Часом мені здається, що існує якийсь мозковий центр, що працює на самоліквідацію цієї держави, навіть не так руками її ворогів, як зусиллями власних тут ідіотів". (Ліна Костенко, "Сільські вісті", 2016 - 2017 рр).


Про важку і трагічну історію України в минулому і в наші дні існує величезна кількість документів і книг. Наприклад, у книзі Левка Лук`яненка, відомого політичного і суспільного діяча, читаємо: "Комуністична диктатура відчувала слухняність та сліпу покору. За сімдесят років їй удалося виховати ті риси, і тепер ми маємо багато таких людей, які просто не знають, що робити... Вказівок немає - і люди не діють".


"Український народ в умовах чудового клімату і з надзвичайно добрими землями опущений на 81 місце у світі за рівнем життя". (Левко Лук`яненко, "Тут мій дух", Київ, 2013 р.)


Зі збірки своїх статей, інтерв`ю і відступів відомий український політичний діяч, колишній дисидент і правозахисник Степан Хмара стверджує:


"Влада залишається в руках комуністичної номенклатури, яка донедавна виконувала функції колоніальної адміністрації. Вона не тільки не сприймала ідеї української державності - була її ворогом.

Тепер вона дружньо й успішно перефарбувалася, змінила гасла, щоб зберегти владу, але суть її залишилась старою. Це не українська влада. І керує нею мотив особистої користі, жадоба збагачення, а не ідея державності і справедливості". (Степан Хмара, "Дорогою до мрій", Київ, 2005 р.)     

                                                                                                                        Книгу доктора економічних наук, професора Івана Белебехи "Світоглядні перлини Української Національної Ідеї" ("Як побудувати Національну,  справді Незалежну Українську Державу"),  перевидану Народним художником України Миколою Сергійовичем Сядристим можна придбати в Музеї мікормініатюри, розташованому за адресою вул. Лаврська (Івана Мазепи), 21 на території  Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.



м.Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.03.2020 03:33  Борис Костинський => © 

В принципі, аби при владі в Україні були РЕАЛЬНІ патріоти, то таку розкішну книгу вони мали би видрукувати накладом кілька мільйонів примірників і тоді розповсюджувати її геть по всій Україні - навіть роздавати в громадському транспорті! Українство потребує насильницького лікнепу, бо без певного примушення самі люди так і залишаться на засадах ідеологічних кліше часів УРСР, котрі сидять у мізках мільйонів українців і по сьогоднішній день! Пропаганда українських ідей, як на мене, навіть важливіша зараз за економіку, бо СВІДОМІ ПАТРІОТИ здатні перетерпіти задля своєї країни навіть і тяжку скруту, а яничари та малороси і за гарного життя легко підуть на зраду та піднесення хлібу-солі ворогам! Якщо не вправити мізки нації, то не буде нічого, бо з голови починається абсолютно усе - і розбудова, і поступ, і, так само, руїна і бажання зрадити.