13.02.2014 01:04
для всіх
380
    
  14 | 14  
 © Суворий

Як побороти страх?

Як побороти страх?

Не зовсім уявляю масштаби цієї психологічної проблеми, але наявність різного роду страхів в кожного з нас заперечити важко. Психологи радять… А я відкриваю підручник з фізики та роблю висновок: якщо сила страху виводить Вас з рівноваги необхідно прикласти аналогічну силу, але протилежну за напрямком. Проілюструємо на прикладах.

Ви боїтесь відвідувати зубного лікаря - значить розпочніть це регулярно робити кожні 2-3 тижні. Турбує страх втратити роботу – пишіть заяву на звільнення і не дивуйтеся, якщо у вашого роботодавця виявиться ще більший страх втратити толкового працівника. Лякаєтесь знецінення гривні – шукайте роботу, де платять в валюті. Боїтесь зберігати кошти в банку – зніміть з депозиту та запхайте в матрас. Боїтесь тримати в матрасі – несіть в банк. Відчуваєте страх перед підозрілим сусідом по під`їзду – познайомтесь та постійно напрошуйтесь в гості. Турбує залежність від інтернету – почніть пити і зрозумієте, що інтернет це не проблема. Боїтесь померти від раку – купіть труну і спіть в ній. Лякаєтесь собак – заведіть свою (можна дві). Відчуваєте, що за вами підглядають - стійте періодично голяка перед відчиненим вікном. Лякає тривала відсутність другої половинки після роботи – перестаньте й собі так рано прибігати додому. Боїтесь їздити маршрутними таксі – ходіть пішки. Мороз по шкірі, коли щось треба запитати в керівника – щодня по десять питань, щоб він почав боятись вас. Відчуваєте страх висоти – запишіться в гурток юних дельтапланеристів. Боїтесь води – негайно в басейн. Вам здається, що вас постійно переслідують – переслідуйте когось іншого, це так захоплює. Підозрюєте, що Вашу переписку читає хтось сторонній – не забувайте в кінці повідомлення написати кілька приємних слів на його адресу. Соромитесь друкувати свої вірші на «Пробі Пера» – друкуйте сміливо під чужим псевдо, зрештою нічого спільного з вами цей персонаж не має. Боїтесь, що вам не довіряють - значить Ви занадто довірливий (працюйте над собою). Є страх перед Майданом – відвідайте хоча б раз Антимайдан і його змінить інший. Боїтесь щурів, я теж боюсь. ;) Лякаєтесь замкненого простору – придбайте коробку з-під холодильника і сидіть в ній годинами. І якщо настане момент, коли ви почнете захлинатися істеричним сміхом, відчуваючи себе цілком дозрілим ідіотом, значить страх подолано.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.05.2020 01:17  Каранда Галина => © 

Хм... А як "у світлі останніх подій"?:
"боїтеся заразитися короновірусом - лізьте в найбільший натовп і постарайтеся пощупати всіх, до кого зможете дотягнутися" ?
Це я намагаюся продовжити логічний ряд...
А якщо більше боїшся не заразитися, а заразити рідних - тоді як? Яким клином вишибати тут?
Страх - один з елементів природного добору. Найсміливіших затоптали мамонти... боязкі придумали рити для них ями-пастки.

 15.02.2015 14:05  © ... 

Сьогодні спостерігав по ТВ, як екстрім-туристу в одній з азійських країн давали в руку напівотруйну змію, яка його вжалила. Попередньо піддослідного про це не інформували. Сенс в тому, що наступного разу страху і стресу він такого не матиме навіть, якщо буде вжалений чорною мамбою...  Для виживання це важливо. Метод працює...

 27.02.2014 14:59  Світлана Рачинська => © 

Толково!!! Отримала море задоволення)) І почала боятись ВАС)))

 27.02.2014 14:43  Мальва СВІТАНКОВА 

А як щодо страху перед страхом, в неочікуваних ситуаціях?

 18.02.2014 09:58  Ігор Рубцов => © 

У десяточку! Чув, як дівчина боялася висоти і літаків, тому вона вивчилася на стюардесу. Успішно працює. А от про щурів... Хіба є щось миліше івід них? Хто боїться, заведіть собі вдома пару "дівчаток" і через місяць ви дозволятимете їм брати їжу просто з ваших губ.

 14.02.2014 01:12  Богдан Чернігівський 

Сподобалося! ))))

 14.02.2014 01:00  Марієчка Коваль 

Купіть труну і спіть в ньому?.. Ви підсвідомо подумали про російське гроб... Ехехе. Про прочитання переписки... Я б порадила використовувати голубів... Та ще й рідкісного оперення може. я не розумію, як можна читати чужі переписки... Але ще не роз. тих, хто сам викидає переписку з кимось.. Здається, хорошого страху, перед Богом, у таких нема. А всякі у них замкнені гробниці і миші може...дожились.

 13.02.2014 19:10  Оля Стасюк 

круто!!!! особливо закінчення! А у публікації віршів на порталі нічого страшного немає))) Багато раз вже чула таку теорію, що страх треба долати, весь час потрапляючи у його лабети.... цікво. а якщо хтось боїться вбивств, треба йти в кіллери?

 13.02.2014 16:29  Олена Вишневська 

Класно!
Ваші роботи взагалі легко читаються, навіть якщо тематика далеко не така гумористична, як в даному випадку!

 13.02.2014 14:47  Ірина Затинейко-Михалевич 

Дуже посміхнула стаття пана Суворого :))) такий вишуканий гумор! А головне - дієвий при застосуванні)
Про Майдан і Антимайдан, одразу пригадався пан Балашов. Хто не бачив, якими методами він допомагає долати страх вірним антимайданівцям - рекомендую)))

 13.02.2014 12:06  вахтанг => © 

Браво

 13.02.2014 10:23  Тетяна Белімова => © 

Прочитала про собак і замислилася. Я боюся собак, а особливо, коли повертаюся увечері додому і до мене несеться "щось", і хтось поблажливо кидає:
- Нє бойтесь, дєвушка! Оно вас не тронєт! Оно не кусається! - хоча мені від цього ані легше, ані менш страшно, бо я прекрасно розумію, що собачка не обов`язково має поділяти думки свого господаря.
Так от, якщо йти за вашою логікою, маю завести як мінімум двох собачок... Я їх ненавиджу і маю завести аж двох??? І на що ж тоді перетвориться моє життя, скажіть, будь ласка? Вставати на декілька годин раніше, аби вигуляти й нагодувати 2 троглодитів? У відпустку поїхати - зась, бо ж куди подінеш 2 троглодитів? Нові леопардові капці із хутром вже не купити, бо 2 троглодитів залишать від них лише натяки на колишній гламур??? Нє! Ваш рецептик мені не підходить! Краще вже я буду вечорами носити у своїй красивій сумочці електрошокер від приставучих псів)))))))))))))) Це був жарт, звісно! Прикольно написали! Про труну так креативно вийшло! Просто супер!

 12.02.2014 23:51  Деркач Олександр => © 

Класно))...я так у дитинстві долав страх висоти - кожен день по щаблю-по два залазив на трубу на котельній у дворі, поки не забрався на саму верхівку 25 метрів))

 12.02.2014 20:23  Ганна Коназюк 

Знаєте, пане Суворий, побачивши ілюстрацію до твору, я не думала що мені буде весело... Але повеселили...)))))) Написано дуже позитивно, всі "поради" неабияк вдалі і деякими, мабуть, навіть скористаюся...))))))))) Чудово!!!