02.05.2014 00:00
для всіх
524
    
  6 | 6  
 © Суворий

Врятувати містера Бенкса (2013)

PlayВрятувати містера Бенкса (2013)

Поганих фільмів за участю Тома Хенкса не знаю. Тому вирішив переглянути і не даремно. Історія про екранізацію всесвітньовідомої Мері Поппінс в 1964 році кіностудією Уолта Діснея проливає світло на біографію автора, що створила цей образ, Памелу Ліндон Тревіс.

Персонаж Мері Поппінс багатьом більше знайомий з однойменного радянського телевізійного  мюзиклу, який запам’ятався безліччю гарних пісень та жартів. Як виявилось, як і у більшості найвідоміших літературних героїв, в нього був реальний прототип, який зіграв важливу роль в житті автора.  Пізніше вона спроектувала цю героїню в серію книг, які принесли їй визнання та непогані гонорари за їх опублікування.  Саме боротьбі за авторське право на екранізацію і присв`ячені всі перипетії кінострічки. Вбачаючи в діях Уолта Діснея лише комерційну складову, Памела Тревіс 20 років опиралась його бажанню зняти фільм і додати персонаж Мері Поппніс в колекцію студії. Напевно, це нормально - опиратися, коли дорогий серцю автора герой її книг, хтось намагається перестворити на свій лад. Цей процес повільного усвідомлення, що варто поступитись сторонньому незвичному баченню власного світу в перемішку з дитячими спогадами, які проливають світло на один з найвідоміших англійських бестселерів, і показано на екрані.

Назва картини приховує один з секретів Тревіс, що найважливішим персонажем для неї була не Мері Поппінс, а саме глава сім`ї містер Бенкс.

Фільм рекомендовано для перегляду всім, хто цікавиться образом життя англійських письменниць та перипетіями екранізації літературних творів.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.12.2015 00:44  Марієчка Коваль => © 

Дивилась на вихідних цей фільм. Шукала комедію, щоб посміятися, але зрозуміла, що після перегляду усіх фільмів із немолодим Хенксом (саме немолодим) завжди хочеться ревіти. Емма Томпсон чудово грає. Хороша акторка, багато фільмів з її участю бачила. Тут в неї емоції просто грають на лиці. Дійно, цікаво було дізнатися правду. Вона гірка, та що поробиш. Пісня про змія - бімба.

 06.02.2015 08:04  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

подивилася вчора цей фільм - щось довго дозрівала до нього:) І після перегляду - одразу відчула жаль, що не подивилася його раніше! Прекрасний фільм! До сліз...

 24.09.2014 13:00  Віталій Перетятько => © 

Дякую. Зараз поїду до крамниці і куплю, а як немає там, то зателефоную до кінозлодія - хай запише.

 22.05.2014 10:55  Світлана Рачинська => © 

Отримала величезне задоволення від перегляду!!! Ще під враженням... Це той випадок, коли сльози по-дитячому сумні і радісні. Чудовий фільм!!!

 02.05.2014 12:14  © ... 

Дісней полював не випадково. Книга була мегарозкручена і Оскари вже бути в кишені практично. Але тьотка виявилась вперта до чортиків. Хе-хе... {#}

 02.05.2014 10:35  Світлана Рачинська => © 

Дуже цікаво!... Дякую! Теж перегляну.

 02.05.2014 10:19  Тетяна Белімова 

Том Хенкс, безумовно, дуже цікавий мужчина і талановитий актор, але нас наразі цікавить постать Памели Ліндон Треверс, яка прожила довге і цікаве життя!

Ось така була красива і талановита жінка! Спражнє ім`я Хелен Гоф (1906 - 1996).

Вона грала в театрі, писала поеми, пізніше почала писати прозу.

Деякі факти із Вікіпедії (вона вплинули, як стверджують автори статті, на формування таланту і мистецьких уподобань Памели):

"У 1925 році в Ірландії Треверс познайомилася з поетом-містиком Джорджем Вільямом Расселлом, який справив на неї великий вплив — і як людина, і як літератор. Вони дружили до самої смерті Рассела в 1935 році. «Памела Треверс витратила більшу частину життя в спробі жити ідеями Джорджа Расселла», — зазначав Ловсон (Lawson). — «Вона не просто любила Рассела. Їй здавалося, що він був її сонцем». Відносини, однак, були платонічними. Расселл тоді був редактором журналу «Айріш Стейтсмен» (The Irish Statesman) і прийняв для публікації декілька її поем. Через Расселла Треверс познайомилася з Вільямом Батлером Йейтс (William Butler Yeats) та іншими ірландськими поетами, які прищепили їй інтерес і знання світової міфології . Йейтс був не тільки видатним поетом, а й захоплювався окультизмом. Цей напрямок і стає для Памели Треверс визначальним аж до останніх днів її життя.

У 1934 році Треверс хворіла плевритом і на деякий час відмовилася від письменства, набираючись сил в старому англійському будинку в Сасексі. Расселл припускав, що вона пише книгу про відьму. Одного разу Треверс довелося посидіти з двома дітьми. Для них вона придумала історію про няню, яка носила речі в саквояжі і мала парасольку з головою папуги на ручці. Так гувернантка Мері Поппінс прийшла в будинок № 17 у Вишневому провулку подбати про сім`ю Бенкс і їх чотирьох дітей: Джейн, Майкла і близнюків Джоні і Барбарі. Казка перетворилася на книгу (про що свідчила Мері Шепард, дочка першого ілюстратора Вінні-Пуха). У 1934 публікація «Мері Поппінс» була першим справжнім літературним успіхом Треверс.

Пішли продовження книги («Мері Поппінс повертається» (1935), «Мері Поппінс відкриває двері» (1944), «Мері Поппінс від А до Я» (1962)), а також романи, збірки віршів і немистецькі твори.

Фільм Діснея «Мері Поппінс» був випущений в 1964 (головну роль — Мері Поппінс — зіграла актриса Джулі Ендрюс). Фільм був висунутий на премію «Оскар» в 13 номінаціях та удостоївся п`яти нагород. У Радянському Союзі в 1983 був випущений фільм «Мері Поппінс, до побачення!»"

 02.05.2014 08:59  Деркач Олександр => © 

Цікаво, дякую, перегляну точно