28.01.2020 11:25
для всіх
197
    
  1 | 1  
 © Микола Щасливий

Коронавірус 2019-nCoV: де взявся?

Коронавірус 2019-nCoV: де взявся?

Коронавіруси зоонозні, тобто з`являються в тварин і перескакують на людей. Перші хворі заразилися на рибному ринку Huanan в Ухані. Ринок закрили 1 січня на перевірку, в ході якої було з`ясовано, що, крім риби, там продавали і диких тварин.

Пригадуючи попередню версію коронавіруса SARS (2002-2003 рр.), то він перескочив на людей з кажанів, але в більшості випадків вірус передавався не безпосередньо, а через єнотовидних собак і мусангів азійських (пальмових куниць). А ось корнавірус MERS (2013 р.) спочатку з мишей перестрибнув на верблюдів, а вже з них на людей.

В середині січня 2020 р. група вчених проаналізувала генетичний код коронавірусу 2019-nCoV. Дослідження показало, що він є сумішшю двох вірусів: від кажанів і від іншої невідомої тварини. За деякими ознаками автори припустили, що це може бути змія.

Багато вірусологи скептично поставилися до такого сценарію передачі вірусу.



28.01.2020 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.01.2020 01:38  Борис Костинський => © 

Чи навряд це можна буде довести, але схоже на те, що цей вірус з`явився з лабораторії... В Мережі пишуть, що це, або американці, або самі китайці. В принципі, США так підрубати свого головного конкурента вигідно. Ясна річ, що весь Китай не вимре, але фінансова шкода Піднебесній буде завдана страшенна. Плюс, вакцину від цієї згуби зроблять саме в США(можливо, вже мають тишком-нишком) і фармакомпанія-виробник наживеться на цьому страшенно. Плюс, в черговий раз Америка виявиться ГОЛОВНИМ РЯТІВНИКОМ ПЛАНЕТИ. Усе, як у голівудських блокбастерах! :-))) Десятки тисяч загиблих? Come on! Це дрібнички, коли йдеться про СВІТОВУ ГЕГЕМОНІЮ! Але це лише версія... Лише версія... ;-)

 28.01.2020 14:48  Каллистрат => © 

За деякими ознаками автори припустили, що це може бути змія.

Мне кажется, что в этой строке вся суть нового вируса.

Потому что: если змея - просто змея, то это природа, а если змея - это тёща, тогда - АЛАРМ!!! )))

 28.01.2020 11:45  Каранда Галина => © 

Кажуть, в Ухані лабораторія є, що віруси досліджувала. Скріни бачила публікацій про неї за 2016 рік. Брешуть?