02.08.2020 23:15
для всіх
179
    
  - | -  
 © Борис Костинський

1 серпня 2020 року не стало Андрія "Червня" Гергерта. Вічна пам`ять ВОЇНУ та ПАТРІОТУ!

Play1 серпня 2020 року не стало Андрія «Червня» Гергерта. Вічна пам`ять ВОЇНУ та ПАТРІОТУ!

з рубрики / циклу «Цікаві відео»

Вперше в моєму житті я побачив та почув Андрія Гергерта в етері якоїсь передачі. Кинулося у вічі, що це дуже сильна в усіх відношеннях людина. Чомусь захотілося стати "струнко" і відсалютувати комбату ДУКу правосеківським жестом - права рука зі стиснутим кулаком - до серця, а тоді - прямо перед собою. Гергерт був етнічним німцем, але його рід давно пустив коріння на Львівщині і Андрій був фізичним та духовним уособленням галичанина - волелюбним та схильним до жертовності заради України. 

Ясна річ, що ВОЇН(саме так - петитом!) мав би піти з життя у бою, але доля розпорядилася інакше - Андрія звалила підступна хвороба і вмер він зовсім не героїчно. Та, що б там не було, постать комбата Червня назавжди залишиться у Пантеоні Героїв України - разом з вояками УНР, бійцями УПА та новим поколінням патріотів - учасниками російсько-української війни, котра почалася весною 2014-го і йде по сьогодні. 

Вічні слава та пам'ять комбату Добровольчого Українського Корпусу - Андрію Гергерту! Герої не вмирають! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.08.2020 18:16  Суворий => © 

Був вельми конкретний і прагматичний. Вічна пам`ять!